Bakan Koca’dan İYİ Partili Turhan Çömez’e: Hadsiz sorumsuz!

Suriyeli değil Mısırlı, doktor değil temizlik görevlisi, tutuklama yok serbest… Fahrettin Koca, İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez tarafından ortaya atılan iddianın neresini düzelteceğini şaşırdı. "Mossad ajanlarından biri Suriyeli doktor" iddiasına sert tepki gösteren Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Turhan Çömez’i hadsizlik ve sorumsuzla itham etti.
Kaynak: AA
|
08 Ocak 2024, Pazartesi - 19:36
Bakan Koca’dan İYİ Partili Turhan Çömez’e: Hadsiz sorumsuz!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mossad ajanlarının yakalandığı ile ilgili haberlere ek olarak ortaya atılan bir iddiaya yanıt verdi ve söz konusu kişiler arasında iddia edildiği gibi yabancı bir doktorun bulunmadığını açıkladı.

MOSSAD AJANLARININ YAKALANDIĞI SÖYLENTİLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez'in Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından yakalanan Mossad ajanlarından birinin Fatih İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde çalışan Suriyeli bir doktor olduğu yönündeki iddiaları üzerine Bakan Koca sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Koca, MİT'in Mossad ajanlarına karşı yürüttüğü başarılı operasyondan duyulan milli gururu dile getirirken, Sağlık Bakanlığı'nı hedef alan asılsız iddialara da yanıt verilmesi gerektiğini kaydetti. Operasyonda yakalanan kişilerin hiçbirinin yabancı doktor olmadığını teyit ederek söylentileri çürüttü.

YAKALANAN KİŞİLERİN KİMLİKLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Bakan Koca'ya göre, yakalanan yabancı uyruklulardan 15'i gözaltına alındı, 12'si yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 7'si ise sınır dışı edildi. Doktor olduğu iddia edilen kişi Suriyeli bir doktor değil aslında Mısır uyruklu bir temizlikçiydi.

Avrupa Birliği ile 2019 yılında Göçmen Sağlığı Merkezleri için ortak bir proje kapsamında işe alınan temizlikçi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından güvenlik soruşturmasından geçirilmişti. Kişinin 31 Ocak 2024 tarihine kadar geçerli bir çalışma izni bulunuyordu.

“KİŞİ TARAFINDAN HERHANGİ BİR SAĞLIK HİZMETİ SUNULMAMIŞTIR”

Bakan Koca, söz konusu kişinin hiçbir zaman sağlık hizmetlerinde yer almadığını vurguladı. Bakan Koca, kişinin doktor olduğu iddiası, durumu istismar etmeye yönelik fırsatçı bir girişim olarak gördü. Sağlık Bakanı Koca, iddia sahiplerinin, yabancı (Suriyeli) doktorların uygun muayene veya güvenlik kontrolleri yapılmadan vatandaşlık ve diploma aldığına dair tekrarlanan iddialarına da değindi.

GERÇEĞİN TEKRARLANMASI

Koca, kişinin kendi tekrarladığı yanlış beyanlara inanmasının somut gerçekliği değiştirmediğini belirtti. Koca, bu yanlış iddialara karşı daha fazla açıklama yapılmasının gereksiz olduğunu vurguladı.

GÖÇMEN SAĞLIĞI MERKEZLERİNE İLİŞKİN DETAYLAR

Temizlik görevlisinin çalıştığı Göçmen Sağlığı Merkezleri hakkındaki tartışmayla ilgili olarak Koca ek bilgi verdi. AB ile yürütülen bir projenin parçası olan bu merkezler geçici koruma altındaki mültecilere hizmet veriyor. Koca, yabancı uyrukluların bu merkezlerde ancak çalışma izni aldıktan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından gerekli güvenlik kontrollerinden geçirildikten sonra istihdam edildiklerinin altını çizdi.

DURUMUN SİYASİ İSTİSMARI

Koca, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın gurur verici başarısını ilgisiz konularla ilişkilendirmeye çalışanları, yalan ve iftiraya başvuranları kınadı. Yalan haber yayma pratiğini kişinin karakterine bir saldırı olarak nitelendiren Koca, gerçeğe saygı duyulması çağrısında bulunarak iddia sahibi olan İYİ Parti Milletvekili Turhan Çömez’i hadsizlik ve sorumsuzlukla suçladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2118934/bakan-kocadan-iyi-partili-turhan-comeze-hadsiz-sorumsuz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.