Prof. Dr. Ateş Kara'dan uyarı!

Prof. Dr. Ateş Kara, üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı uyarıda bulundu.
Kaynak: AA
|
15 Ocak 2024, Pazartesi - 18:22
Prof. Dr. Ateş Kara'dan uyarı!

Türkiye'nin sağlık gündeminde son dönemde artış gösteren üst solunum yolu enfeksiyonları konusunda, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, önemli uyarılarda bulundu. Bakan Koca, bu konuda Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara'nın görüşlerini gündeme taşıdı.

PROF. DR. ATEŞ KARA'NIN DEĞERLENDİRMELERİNE DİKKAT

Sağlık Bakanı'nın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Prof. Dr. Ateş Kara'nın üst solunum yolu enfeksiyonlarının artış sebepleri ve alınması gereken önlemler hakkında yaptığı açıklamalar öne çıkıyor. Bakan Koca, bu değerli bilgileri içeren videoyu da takipçileriyle paylaştı.

HASTALIKLARIN ARTIŞI VE RİSK GRUPLARI

Prof. Dr. Kara, son aylarda artan hastalıklar ve hastane başvurularına dikkat çekerek, bu durumun özellikle çocuklarda daha yoğun görüldüğünü vurguladı. Üç ana faktörün etkili olduğunu belirten Kara, bu faktörlerin RSV virüsü, influenza (grip) ve koronavirüs olduğunu açıkladı. Prof. Dr. Kara, özellikle koronavirüsün risk gruplarında ciddi tablolara yol açabileceğine dikkat çekerek, hafife alınmaması gerektiğini vurguladı.

ÖNLEMLER VE KORUNMA YOLLARI

Prof. Dr. Ateş Kara, enfeksiyon hastalıklarına karşı alınması gereken önlemleri detaylandırdı. Ellerin sık sık yıkanması, kalabalık ve dış mekanlarda mikroorganizmalarla temas edildiğinde ağız, burun ve gözlere dokunmaktan kaçınılması gerektiğini belirten Ateş Kara, ayrıca hafif semptomlar gösteren kişilerin maske kullanarak enfeksiyonun başkalarına bulaşmasını önlemesi gerektiğini vurguladı. Prof. Kara grip aşısının da bu dönemde etkili bir koruma yöntemi olduğunu ifade etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2120196/prof-dr-ates-karadan-uyari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.