Konsere girerken rahatsızlanan Alişan ameliyata alındı

Eskişehir’deki konsere giderken yolda aniden rahatsızlanan ünlü şarkıcı Alişan, Bursa’da kaldırıldığı özel hastanede acil olarak ameliyata alındı.
Kaynak: DHA
|
28 Ocak 2024, Pazar - 23:35
Konsere girerken rahatsızlanan Alişan ameliyata alındı

Eskişehir ilinin Sivrihisar ilçesinde vereceği konsere giderken yolda aniden şiddetli biçimde rahatsızlanan ünlü şarkıcı Alişan, Bursa’da özel bir hastaneye götürüldü.

Hastanede hızlıca tetkik yapıldığı ve apandisit problemi yaşadığı tespit edilen Alişan’ın acil olarak ameliyata alındığı kaydedildi.

Şarkıcı Alişan'ın apandisit ameliyatının başarılı geçtiği ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, tedavisine bir süre daha devam edileceği bildirildi.

APANDİSİT NEDİR?

Apandist, insan vücudunun sindirim sisteminde bulunan küçük, tüp şeklinde bir organdır. Karın boşluğunun sağ alt kısmında yer alan apandist, genellikle kalın bağırsağın başlangıç kısmına, çekum adı verilen bir bölgeye bağlıdır. Uzunluğu yaklaşık 5 ila 10 santimetre arasında değişebilir ve çapı genellikle birkaç milimetredir.

Apandistin kesin işlevi tam olarak bilinmemekle birlikte, bağışıklık sistemiyle ilişkili bazı görevleri olduğuna dair teoriler mevcuttur. Bilim insanları, apandistin vücutta “gut-associated lymphoid tissue” (GALT) olarak adlandırılan bağışıklık sistemi dokusunu içerdiğini ve böylece bağırsak bağışıklığında rol oynayabileceğini düşünmektedirler. Ayrıca, apandistin sindirim sistemi içinde “iyi” bakterileri barındırarak bağırsak florasının dengesine katkıda bulunduğu ve sindirim sistemini yeniden kolonize etmeye yardımcı olduğu da öne sürülmektedir.

Ancak, apandistin en yaygın olarak bilinen ilişkisi, apandisit adı verilen ve apandistin iltihaplanması sonucu ortaya çıkan bir sağlık durumu ile olur. Apendisit, genellikle şiddetli karın ağrısı, ateş ve bulantı gibi belirtilerle kendini gösterir ve acil tıbbi müdahale gerektirebilir. Tedavi genellikle apandistin cerrahi olarak çıkarılması (apendektomi) ile gerçekleştirilir. Apendektomi, yaygın ve genellikle basit bir cerrahi işlemdir. Apandist çıkarıldıktan sonra insanlar normal yaşamlarına devam edebilirler ve bu durumun uzun vadede ciddi bir sağlık sorununa yol açması beklenmez.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2122375/konsere-girerken-rahatsizlanan-alisan-ameliyata-alindi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.