Suat Kılıç kimdir?

61. Hükümet Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev yapmış olan günümüzde Yeniden Refah Partisi Genel Başkan yardımcısı olan Suat Kılıç kimdir? 2024 Yerel seçimlerinde YRP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Suat Kılıç nereli?
Suat Mutlu
|
10 Şubat 2024, Cumartesi - 12:28
Suat Kılıç kimdir?

Suat Kılıç, 23 Temmuz 1972'de Samsun'da doğan, Türk siyasetçi, gazeteci ve avukat kimliğiyle öne çıkan bir isimdir.

Suat Kılıç, Hüseyin ve Elmas çiftinin çocuğu olarak 1972'de Samsun'da dünyaya geldi. Eğitim hayatına Yeşilköy İlkokulu'nda başlayan Kılıç, ardından Samsun 19 Mayıs Lisesi'ni tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Kılıç, gençlik yıllarında Dünya Radyo'da gençlik programı sunarak medya kariyerine adım attı.

Medya Kariyeri: Radyo programcılığından sonra televizyon dünyasına adım atan Kılıç, Kanal 7'de görev aldıktan sonra NTV'ye geçerek önemli bir haber programının hazırlığını üstlendi. Daha sonra Kanal D'ye geçen Kılıç, parlamento muhabiri olarak görev yaptı.

Siyasi Kariyer

TBMM ve AK Parti: Siyasi kariyerine muhabirlik görevi sırasında AK Parti'den Samsun milletvekili adayı olarak gösterilerek başlayan Kılıç, 2002 genel seçimlerinde meclise girdi. En genç milletvekilleri arasında yer alarak dikkat çekti. AK Parti'nin Samsun'dan çıkardığı yedi milletvekili arasında bulunan Kılıç, genç yaşına rağmen meclisin Divanı'nda önemli görevler üstlendi.

Bakanlık Görevi: 2007 seçimlerinde tekrar meclise giren Kılıç, AK Parti'nin Samsun milletvekili olarak görevine devam etti. 2009'da gerçekleşen kabine değişikliğinin ardından AK Parti grup başkanvekilliğine seçildi. 2011 seçimlerinde Samsun 2. sıra adayı olarak gösterilen Kılıç, bu kez Gençlik ve Spor Bakanı olarak atanarak Türkiye'nin en genç bakanlarından biri oldu.

Yeniden Refah ile siyasete dönüş

Suat Kılıç, 8 yıllık siyaset hayatına verdiği aradan sonra 10 Haziran 2023 tarihinde Yeniden Refah Partisi ile siyaset hayatına geri dönüş yaptı. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanlığı görevini yürütmekte olan Kılıç 2024 Yerel seçimlerinde YRP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı seçildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2124295/suat-kilic-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.