Avrupa sanat festivallerinde İsrail’e tepki!

Avrupa'nın ünlü sanat festivallerinde İtalyan ve İspanyol sanatçılar, terör örgütü İsrail'i Gazze’de “soykırım” yapmakla suçladı ve kınadı.
Kaynak: AA
|
11 Şubat 2024, Pazar - 19:42
Avrupa sanat festivallerinde İsrail’e tepki!

Avrupa'nın önde gelen iki sanat etkinliği, İspanya'daki Goya Sinema Ödülleri ve İtalya'nın Sanremo Müzik Festivali, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sebebiyle İspanyol ve İtalyan sanatçıların yaptığı eleştirilerle gündeme geldi. Bu iki prestijli etkinlik, milyonlarca izleyici tarafından takip edilirken, sanatçıların siyasi ve sosyal mesajlar verdiği platformlar haline geldi.

GOYA GALASINDA SİNEMA VE MÜZİK DÜNYASINDAN GAZZE MESAJLARI

Valladolid'de 10 Şubat'ta düzenlenen Goya Sinema Ödülleri'nde, "La Casa de Papel" dizisinin sevilen karakteri "Nairobi"yi canlandıran Alba Flores başta olmak üzere, Ana Belen, Estibaliz Urresola, Alejandro Martin ve Salvador Sobral gibi ünlü isimler İsrail'i kınayan konuşmalar yaptı. Alba Flores, Gazze'deki trajediye dikkat çekerek İspanya hükümetinden eylem talebinde bulundu. Yönetmen Urresola, ödülünü Gazze'deki durumu vurgulamak için bir fırsat olarak gördüğünü ifade etti. Galaya katılan pek çok sanatçı, "Silah ticaretini durdurun. Gazze'de hemen ateşkes" çağrısında bulunan etiket ve rozetlerle mesajlarını iletti.

SANREMO'DA "SOYKIRIMI DURDURUN" ÇAĞRISI

İtalya'nın en köklü müzik yarışması Sanremo Müzik Festivali'nde de sanatçılar, Gazze'ye yönelik saldırılara karşı çıkan ve savaş karşıtı mesajlar veren performanslar sergiledi. Dargen D'amico ve Eros Ramazzotti gibi isimler, Orta Doğu'da barışın sağlanması yönünde çağrıda bulundu. Tunus asıllı İtalyan rapçi Ghali Amdouni, performansı ve "Soykırımı durdurun" sözleriyle dikkat çekti.

YAHUDİ TOPLUMUNDAN VE İSRAİL BÜYÜKELÇİSİNDEN TEPKİLER

Sanatçıların bu güçlü mesajları, İtalya'daki Yahudi toplumu temsilcileri ve İsrail'in Roma Büyükelçisi Alon Bar tarafından eleştirildi. Büyükelçi Bar, Sanremo'daki savaş karşıtı mesajların festivali "nefret ve provokatif" söylemlere alet ettiğini iddia etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2124478/avrupa-sanat-festivallerinde-israile-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.