Putin: Kanser aşısına yaklaştık

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Kanser aşısı üretmeye yaklaştık" dedi.
Kaynak: AA
|
15 Şubat 2024, Perşembe - 00:48
Putin: Kanser aşısına yaklaştık

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kanserle mücadelede önemli bir adım attıklarını duyurdu. Ülkesinde yürütülen kanser tedavisi araştırmaları hakkında bilgi veren Putin, kansere yönelik aşılar ve bağışıklık sistemini düzenleyen yeni nesil ilaçların geliştirilmesine yakın olduklarını belirtti. Putin, bu ilerlemenin, bireysel tedavi yöntemleri olarak etkili bir şekilde kullanılmasını umduğunu ifade etti.

GELECEK TEKNOLOJİLERİ FORUMU'NDA AÇIKLAMALAR

Başkent Moskova'da düzenlenen "Gelecek Teknolojileri Forumu"nda konuşan Putin, Rusya'daki kanserle mücadele çalışmalarına dair önemli bilgiler paylaştı. Son beş yılda ülke çapında 500'den fazla kanser tedavi merkezinin açıldığını vurgulayan Rusya lideri, bu sayede teşhis, tedavi ve rehabilitasyon alanında ulusal yüksek standartların oluşturulduğunu ve onkoloji vakalarının yarısından fazlasının artık ilk aşamada tespit edildiğini belirtti.

KANSER TEDAVİSİNDE YENİLİKÇİ ADIMLAR

Putin, kanser tedavisine yönelik olarak, bağışıklık sistemini güçlendiren ve kansere karşı koruma sağlayan aşılar üzerinde çalışmaların devam ettiğini aktardı. Bu çalışmaların, kanserle mücadelede yeni bireysel tedavi yöntemleri sunma potansiyeline sahip olduğunu vurguladı.

COVID-19 SALGININDA GELİŞTİRİLEN AŞILAR

Rusya'nın Kovid-19 salgını sürecinde geliştirdiği Sputnik V ve Sputnik Light aşıları, ülke içinde kullanıldığı gibi, diğer ülkelere de ihraç edildi. Bu başarı, Rusya'nın aşı geliştirme konusundaki kapasitesini ve potansiyelini gözler önüne serdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2124985/putin-kanser-asisina-yaklastik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.