Mustafa Sarıgül kimdir?

Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan milletvekili olan Mustafa Sarıgül kimdir?
Barış Yılmaz
|
15 Şubat 2024, Perşembe - 12:01
Mustafa Sarıgül kimdir?

Mustafa Sarıgül, 15 Kasım 1956 tarihinde Erzincan'ın İliç ilçesinde doğdu. Eğitim hayatına İstanbul'da devam eden Sarıgül, Zincirlikuyu İSOV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde eğitim aldı.

Çalışma hayatına Kağıthane Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İETT Genel Müdürlüğü'nde devam eden Mustafa Sarıgül, daha sonra ticaret yapmaya başladı. Siyasi kariyerine CHP Şişli İlçesi Gençlik Kolu Yönetim Kurulu üyeliği ile başlayan Sarıgül, birçok görevde bulundu ve CHP Kurultay Delegesi olarak Şişli ilçesini temsil etti.

SHP döneminde 1987 Genel Seçimleri'nde Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) listesinden TBMM 18. Dönem İstanbul Milletvekili olarak seçildi. Bu dönemde TBMM Başkanlık Divanı Üyeliği, Türk Parlamenterler Birliği Üyeliği gibi görevlerde bulundu.

Şişli Belediye Başkanlığı (1999-2014) sürecinde çok sayıda devlet başkanı tarafından ziyaret edilen Sarıgül, Romanya Cumhurbaşkanı tarafından üstün hizmet madalyası ile ödüllendirildi. 2002 yılında DSP'den ayrılarak Yeni Türkiye Partisi'ne katılan Sarıgül, daha sonra CHP'ye geçti. 2004 yerel seçimlerinde CHP'den Şişli Belediye Başkanlığı'na seçilen Sarıgül, bir sonraki seçimde DSP'den tekrar aday oldu ve üçüncü kez Şişli Belediye Başkanı seçildi.

Türkiye Değişim Hareketi ve Türkiye Değişim Partisi'ni kurarak siyasi arenada etkili olan Sarıgül, 2023 Türkiye genel seçimlerinde CHP'den Erzincan milletvekili olarak seçildi. Cumhuriyet Halk Partisi ile Türkiye Değişim Partisi'nin birleşmesi sonucu Türkiye Değişim Partisi'nin genel başkanlığına getirildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2125048/mustafa-sarigul-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.