Eurovision, İsrail’in ikinci şarkısını da reddetti

Eurovision, İsrail’in sunduğu ikinci şarkıyı da reddetti.
Kaynak: AA
|
28 Şubat 2024, Çarşamba - 20:17
Eurovision, İsrail’in ikinci şarkısını da reddetti

Avrupa'nın çeşitli kesimlerinden İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımının engellenmesi yönünde çağrılar yapılırken, Tel Aviv yönetiminin yarışma için sunduğu ikinci şarkının siyasi içerik taşıması gerekçesiyle kabul edilmediği bildirildi.

İKİNCİ ŞARKI DA REDDEDİLDİ

Ynet haber sitesinde yayımlanan ve İsrail Dışişleri Bakanlığı yetkililerine dayandırılan bilgilere göre, Avrupa Yayın Birliği (EBU), İsrail'in Eurovision için sunduğu "Dance Forever" isimli ikinci şarkıyı, ilk şarkı "October Rain"de olduğu gibi Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarına yapılan atıflar nedeniyle geri çevirdi.

ARAYIŞLAR DEVAM EDİYOR AMA UMUTLAR AZALIYOR

Haberde, İsrailli yetkililerin EBU ile bir çözüm yolu bulma çabalarının sürdüğü ancak olumlu bir sonuç alma konusunda karamsar oldukları belirtildi. Kültür ve Spor Bakanı Miki Zohar'ın, İsrail'in yarışmaya sunduğu ilk şarkının onaylanması için EBU'ya başvurduğu ifade edildi.

SİYASİ MESAJ İÇEREN ŞARKILARIN YARIŞMAYA KATILIMI

Eurovision Şarkı Yarışması'na geçmişte siyasi mesaj içeren şarkılarla katılmak isteyen ülkelerin reddedildiği bir durumken, EBU'nun İsrail'in şarkılarını inceleyerek uygunluğuna karar vereceği kaydedildi. Ancak, İsrail devlet televizyonu KAN, EBU'nun siyasi mesaj içeren şarkıyı reddetmesi durumunda şarkının değiştirilmeyeceğini ve İsrail'in yarışmaya katılamayacağını açıkladı.

CUMHURBAŞKANI HERZOG'UN AÇIKLAMASI

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, konuya ilişkin olarak, İsrail'in Eurovision'a katılmasının önemine dikkat çekerken, "akıllı olmanın ve sadece haklı olmanın ötesinde bir anlayışa sahip olmanın" gerekliliğini vurguladı.

AVRUPA'DAN İSRAİL'E KARŞI GÜÇLENEN BOYKOT SESLERİ

Avrupa'nın dört bir yanından, İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'ndan men edilmesine yönelik çağrılar yükseliyor. Fransa'yı 2023 Eurovision'da temsil eden Fas asıllı Kanadalı şarkıcı La Zarra, İsrail'in yarışmadan men edilmesi gerektiğini belirterek, Filistin halkına yönelik şiddet eylemlerine dikkat çekti.

İSVEÇ'TEN GENİŞ ÇAPLI İMZA KAMPANYASI

İsveç'te sanatçılar ve müzik endüstrisi temsilcileri dahil olmak üzere bin kişi, İsrail'in Eurovision'dan men edilmesi yönünde bir imza kampanyası başlattı. Bu grup, İsrail'in katılımının engellenmemesi halinde İsveç'in yarışmadan çekilmesini talep etti.

İSPANYA'DAN SİYASİ DESTEK

İspanya'da sol görüşlü Podemos Partisi, Gazze'de sivillere yönelik saldırılar nedeniyle İsrail'in Eurovision'dan ihraç edilmesi gerektiğini ifade etti. Parti, azınlık sol koalisyon hükümetine dışarıdan destek veriyor.

İRLANDA VE İZLANDA'DAN BOYKOT ÇAĞRILARI

İrlanda ve İzlanda gibi ülkelerde de sanatçılar ve siyasetçiler, İsrail'in Eurovision'a katılımının engellenmesi gerektiğini vurguluyor. Özellikle İzlanda'da müzisyenler derneği, ulusal yayın kuruluşu RUV'un 2024 Eurovision yarışmasından çekilmesi yönünde çağrıda bulundu.

İZLANDA HALKININ YARISI BOYKOT İSTİYOR

İzlanda'da yapılan bir kamuoyu araştırması, vatandaşların yarısının Eurovision'un boykot edilmesi gerektiğine inandığını ortaya koydu. Gallup tarafından yürütülen araştırma, İzlanda'nın ulusal yayın kuruluşu RUV'da yayınlandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2126994/eurovision-israilin-ikinci-sarkisini-da-reddetti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.