Genç yıldız Alperen Şengün'ün sağlık durumu belli oldu

NBA'de Houston Rockets'ın maçında sakatlanarak tekerlekli sandalyeyle çıkarılan Alperen Şengün'ün durumu netlik kazandı. Ayak bileğinin ciddi şekilde burkulduğu ve dizinde morarma meydana geldiği belirtildi. Şengün'e ameliyat gerekmeyeceği ancak normal sezon sonuna kadar forma giymesinin zor olacağı ifade edildi.
Afife Kaya
|
12 Mart 2024, Salı - 13:04
Genç yıldız Alperen Şengün'ün sağlık durumu belli oldu

NBA sahnesindeki mücadelesinde sakatlık yaşayan ve tekerlekli sandalyeyle maçtan çıkarılan 22 yaşındaki genç yetenek Alperen Şengün'ün durumu, yapılan incelemelerin ardından netlik kazandı. ESPN'in aktardığına göre, milli basketbolcunun ayak bileği ciddi şekilde burkuldu ve dizinde morarma meydana geldi.

Ameliyat gerekmeyecek

Maç sonrası MR'ı çekilen Şengün için ameliyat gerekmeyeceği belirtilirken, normal sezonun sonuna kadar forma giymesinin zor olacağı ifade edildi.

Geçtiğimiz günlerde San Antonio Spurs karşısında kariyer rekoru kıran genç pivot, bu sezon Giannis Antetokounmpo, Luka Doncic, Damontas Sabonis ve Nikola Jokic gibi isimlerle birlikte 1000 sayı, 500 ribaunt ve 300 asist barajını aşan 5 oyuncudan biri oldu.

Sakatlığı hakkında sosyal medya hesabından açıklama yapan Alperen Şengün, "Yaşadığım sakatlık sonrası arayıp soran ve destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Allah'a çok şükür dizimde herhangi bir problem yok. Bileğim burkulduğu için kısa bir tedavi sürecim olacak. Desteğinizi hissetmek bana güç verdi. En kısa zamanda eskisinden daha güçlü dönmek için çalışmalara başlayacağım. Herkese çok teşekkürler" dedi.

Alperen Şengün bu sezon ortalama 21 sayı, 9.3 ribaunt ve 5 asist performansıyla oynarken, genç yetenek adını sıkça duyurarak Türk basketbolseverlerin gururu olmaya devam ediyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2128843/genc-yildiz-alperen-sengunun-saglik-durumu-belli-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.