Alperen Şengün'e NBA'den tarihi kontrat teklifi

Houston Rockets forması altında dikkat çeken performansıyla adından sıkça söz ettiren 21 yaşındaki milli basketbolcu Alperen Şengün, NBA'den rekor bir teklif aldı.
Afife Kaya
|
14 Mart 2024, Perşembe - 11:32
Alperen Şengün'e NBA'den tarihi kontrat teklifi

Houston Rockets forması altında dikkat çeken performansıyla adından sıkça söz ettiren 21 yaşındaki milli basketbolcu Alperen Şengün, tarihi bir anlaşmaya imza atmaya hazırlanıyor. Rockets yönetimi, genç yıldıza 5 yıllık bir kontrat teklif ederek adeta bir servet sunacak. Şengün'ün kabul etmesi durumunda, yıllık ortalama 45 milyon dolar kazanarak Türk spor tarihinin en çok kazanan oyuncusu unvanını elde edecek.

21 yaşındaki milli basketbolcu, bu sezon Houston Rockets forması altında sergilediği performansla NBA'de büyük bir çıkış yakalamıştı. Ancak Sacramento Kings maçında yaşadığı sakatlık sonrası sezonu kapatmak zorunda kalan Şengün, ligde bıraktığı 3 yılın ardından çaylak kontratını da tamamlamış oldu. Bununla birlikte, The Athletic'ten Shams Charania'nın haberine göre, Rockets yönetimi Alperen'in etrafında gelecek yılki planlamayı yaparken, genç basketbolcu için çılgın bir teklif hazırlandı.

5 yıllık sözleşme 225 milyon dolar!

Alperen Şengün'ün kabul etmesi halinde bu sözleşme, NBA tarihinde genç bir oyuncuya yapılan en büyük kontratlardan biri olacak. Rockets'ın 5 yıllık sözleşme için 225 milyon dolar ödemeye hazırlandığı belirtiliyor. Genç basketbolcu, bu teklifi kabul etmesi durumunda yılda ortalama 45 milyon dolar kazanacak ve Türk spor tarihinde bir rekora imza atmış olacak.

Alperen Şengün, bu yılki performansıyla NBA'de "en çok gelişme gösteren oyuncu" (MIP) ödülüne aday gösterilmişti. Sözleşme detaylarıyla ilgili kesin bilgilerin ilerleyen günlerde kamuoyuna açıklanması bekleniyor. Teklifin kabul edilmesi durumunda, Şengün'ün yaklaşık 7 milyar 218 milyon 945 bin TL'lik bir kazanç elde etmesi bekleniyor. Bu kontrat, Türk spor tarihinde bir milyar doları aşan en büyük anlaşmalardan biri olacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2129156/alperen-sengune-nbaden-tarihi-kontrat-teklifi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.