Mërgim Berisha kimdir?

Bundesliga kulübü TSG Hoffenheim ve Almanya milli takımında forvet olarak oynayan Alman profesyonel futbolcu Mërgim Berisha kimdir?
Barış Yılmaz
|
23 Mart 2024, Cumartesi - 14:10
Mërgim Berisha kimdir?

11 Mayıs 1998 doğumlu Mërgim Berisha, Almanya'nın yetenekli futbolcularından biri olarak öne çıkıyor. Bundesliga kulüplerinden TSG Hoffenheim'da forvet olarak forma giyen Berisha, aynı zamanda Almanya milli takımının da bir üyesi.

Kulüp Kariyeri: Berisha, profesyonel futbol kariyerine Avusturya'da Liefering kulübünde başladı. Ardından Red Bull Salzburg'a transfer oldu ve UEFA Gençlik Ligi'nde gösterdiği performansla dikkat çekti. Bu süreçte LASK, 1. FC Magdeburg ve SC Rheindorf Altach gibi kulüplerde kiralık olarak forma giydi.

Red Bull Salzburg'a dönüşü ve 2020-21 sezonundaki performansıyla dikkatleri üzerine çeken Berisha, 2021 yazında Süper Lig'in önemli kulüplerinden Fenerbahçe'ye transfer oldu. Ancak, bir sezon sonra FC Augsburg'a kiralık olarak gönderildi ve burada başarılı bir performans sergileyerek kalıcı transferini gerçekleştirdi.

TSG Hoffenheim'a Transferi: 30 Ağustos 2023'te Bundesliga kulübü TSG Hoffenheim, Mërgim Berisha'nın transferini duyurdu. Genç yetenek, Hoffenheim formasıyla önemli başarılar elde etmeyi hedefliyor.

Uluslararası Kariyer: Berisha, Almanya U21 milli takımında da forma giydi ve Almanya A milli takımı için de çağrıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2130529/mrgim-berisha-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.