Mansur Yavaş'ın iddiasına RTÜK'ten yanıt

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Mansur Yavaş'ın iddialarına yanıt verdi. Yavaş, Ak Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok'un kızlarının KPSS'ye girmeden RTÜK'te işe başladığını iddia etmişti. Şahin, hiçbir siyasi veya bürokrat yakını için haksız işlem yapılmadığını belirtti ve RTÜK'ün atamalarının usulüne uygun olduğunu savundu.
Afife Kaya
|
27 Mart 2024, Çarşamba - 21:47
Mansur Yavaş'ın iddiasına RTÜK'ten yanıt

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın iddialarına yanıt verdi. Mansur Yavaş'ın, Ak Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok'un kızlarının Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) girmeden RTÜK'te memur olarak işe başladığı yönündeki sözlerine karşılık Şahin, kurumun atamalarının ve işleyişinin yasalara uygun olduğunu belirtti.

Ebubekir Şahin, Mansur Yavaş'ın iddialarının mesnetsiz ve gerçeği yansıtmadığını söyledi.

"Süreçler şeffaf bir şekilde ilerliyor"

Açıklamasında, "Hiçbir siyasi ismin veya bürokratın yakını için haksız, sınavsız ve usulsüz işlem yapılmamıştır" diyen Ebubekir Şahin, RTÜK'ün kurumsal yapısının bu tür iddialara açık olmadığını savundu. Şahin, atamaların yürütülen hizmetlerin gereği olarak yapıldığını ve bu süreçlerin şeffaf bir şekilde ilerlediğini belirtti.


http://www.ankaramasasi.com/haber/2131210/mansur-yavasin-iddiasina-rtukten-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.