Koç Holding yapay zeka aracını duyurdu: 'KoçGPT'

Koç Holding, iş süreçlerinde kullanılmak üzere geliştirdiği KoçGPT adlı yapay zeka uygulamasını duyurdu. KoçGPT, çalışanlarına özelleştirilebilir modüllerle ofis çözümleri sunarken, Microsoft Azure Open AI servisiyle entegre edilen GPT-4 Turbo alt yapısıyla destekleniyor.
Afife Kaya
|
29 Mart 2024, Cuma - 00:52
Koç Holding yapay zeka aracını duyurdu: 'KoçGPT'

Koç Holding, çalışanlarının iş süreçlerinde üretken yapay zeka (Generative-AI) teknolojisini kullanmalarını sağlayan yeni bir adım attı. Şirketin duyurusuna göre, KoçGPT uygulaması, çalışanlarına geleceğin becerilerini kazandırma hedefiyle yenilikçi teknolojilerle güçlendiriliyor. KoçGPT, farklı sektörlere yönelik kurumsal hizmetler sunmak üzere tek bir GPT modeliyle çalışmasıyla dikkat çekiyor.

KoçGPT, güvenlik, hız, kapasite ve özellikle veri analizi performansıyla kurumsal ihtiyaçlara yönelik özelleştirme imkanları sunarken, bireysel kullanıcılara özgü işlevler de içeriyor. Koç Holding, 2016'dan bu yana devam eden Dijital Dönüşüm Programı çerçevesinde farklı alanlarda projeler geliştirerek topluluk şirketlerinin başarılı iş sonuçlarına katkı sağlıyor.

KoçGPT'nin e-posta ve toplantı yönetimi, metin düzenleme, dil çevirisi gibi modülleriyle ofis çözümlerine ulaşan Koç Topluluğu çalışanları, aynı zamanda etik ilkeler ve uyum politikaları konusunda da hızlı yanıtlar alıyorlar.

Koç Holding Bilgi Teknolojileri Koordinatörü Alphan Kimyonok, Dijital Dönüşüm Programı çerçevesinde, 2 binin üzerinde proje geliştirdiklerini belirtti. Kimyonok, şirketin çalışanlarının iş süreçlerini dijital teknolojilerle kolaylaştırarak daha değerli faaliyetlere odaklanmalarını hedeflediklerini ifade etti.

Kimyonok ayrıca, KoçGPT'nin kullanıcıların iş süreçlerinde verimli bir şekilde kullanılabilmesi için özel olarak geliştirilen modüllerle donatıldığını ve Microsoft Azure Open AI servisiyle entegre edilen GPT-4 Turbo alt yapısıyla desteklendiğini belirtti.

KoçGPT'nin devamlılığını sağlamak ve özel çözümler üretebilmek amacıyla KoçDigital bünyesinde 'GenAI Mükemmeliyet Merkezi'ni kuran Kimyonok, uygulamanın veri güvenliği ve gizliliğini ön planda tuttuklarını da vurguladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2131405/koc-holding-yapay-zeka-aracini-duyurdu-kocgpt
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.