CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol : “Mansur Yavaş’ın rakibini ikiye katlayacak bir oyla seçileceğini görüyoruz”

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, son 30-35 yılın tüm rekorlarının bu seçimde kırılacağına inandıklarını belirterek “Sayın Yavaş’ın rakibini ikiye katlayan bir performansla seçileceğini görüyoruz” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
29 Mart 2024, Cuma - 13:51
CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol : “Mansur Yavaş’ın rakibini ikiye katlayacak bir oyla seçileceğini görüyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, düzenlediği basın toplantısında Ankara'daki seçim güvenliği hazırlıkları ve seçim sonucuna dair değerlendirmelerde bulundu.

“Türkiye İttifakı’na uygun adaylar seçilmesinin karşılığını sokakta gördük”

Ümit Erkol, CHP'nin 'Türkiye İttifakı' söylemine uygun adaylar belirlediğini, bunun karşılığını da seçim sürecinde sokakta gördüklerini söyledi.

 CHP'nin şiddetli eleştirilerle karşılaştığı semtlerde, mahallelerde, sokaklarda bile büyük bir ilginin olduğunu belirten Erkol,  ülkenin içinde bulunduğu derin krizden çıkış için CHP’nin geniş toplum kesimleri tarafından umut olarak görüldüğünü ifade etti.

“ Mansur Yavaş’ın rakibini ikiye katlayacak bir oyla seçileceğini görüyoruz”

Erkol, Pazar gece yarısı Ankara'da tarihi bir başarı beklediklerini vurguladı.

Ümiet Erkol şunları dile getirdi:


“10’un üzerinde ilçede belediye başkanlığını  kazanacağız”

Oy oranlarının yanı sıra  belediye başkanlığı ve belediye meclis üyesi sayısında da rekor kıracaklarını  iddia eden Erkol, 10'un üzerinde belediyede kazanacaklarını, 10 belediyede de kazanmaya çok yakın olduklarını aktardı.

Erkol, “Dileriz en az 20 belediye ile bu seçimi kazanırız” şeklinde konuştu.

“Seçim günü oyların sayımında sorun yaşanmayacak, CHP’den 30 bin kişi sahada olacak”

Ankaralı seçmene sandığa giderek oylarını kullanmaları çağrısında bulunan Erkol, sağlıklı bir sistem kurduklarını ve oyların sayımında herhangi bir problem yaşanmayacağını kaydetti.

Erkol, sandık görevlilerinden okul sorumlularına kadar seçimle ilgili tüm kademelerde hazırlıklı olduklarını bildirdi.

Ümit Erkol,  seçimin yapılacağı 31 Mart  günü CHP olarak Ankara’da 30 bin üzerinde insanı seçim güvenliği için mobilize edeceklerini belirtti.

“Akşener’in açıklaması talihsiz nezaket sınırlarını zorluyor”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Mansur Yavaş için kullandığı 'ev kölesi' sözlerinin sorulması üzerine Erkol şu değerlendirmede bulundu:


“CHP’de köle yok”


“Mansur Yavaş’ın duruşu CHP ile bütünleşti”

Mansur Yavaş’ın görüşleri ve duruşunun CHP İle bütünleştiğini belirten Erkol, bundan memnuniyet duyduklarını sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2131452/chp-ankara-il-baskani-umit-erkol--mansur-yavasin-rakibini-ikiye-katlayacak-bir-oyla-secilecegini-goruyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.