Memur ve emekli maaşlarına zam mı geliyor?

TÜİK yılın üçüncü enflasyon verisini açıkladı. En düşük emekli maaşı alanları daha da yakından ilgilendiren enflasyon rakamlarına göre Temmuz ayında kök maaşlarda artış yaşanacak. Peki bu rakamlar maaşlara nasıl yansıyacak
Afife Kaya
|
03 Nisan 2024, Çarşamba - 18:30
Memur ve emekli maaşlarına zam mı geliyor?

Mart ayının enflasyon verisi, milyonlarca memur, memur emeklisi, SGK ve Bağ-Kur emeklisi için büyük bir merakla beklenen bir dönemin sonunu getirdi. Enflasyon verilerine göre, Ocak ayında %6.70, Şubat ayında %4.53 ve Mart ayında %3.16 olarak gerçekleşti. Böylece üçüncü ayda zam oranı %15.05 olarak belirlendi. Ancak, bu zam oranı Temmuz ayındaki maaşlara yansıyacağı için her ay açıklanan enflasyon oranı doğrultusunda birikimli olarak hesaplanacak.

Maaşlara zam mı gelecek?

Memur maaşları ile memur emeklilerinin aylıklarında 2024’ün ilk 6 ayında %15, ikinci 6 ayında %10, 2025’in ilk 6 ayında %6 ve ikinci 6 ayında %5 zam öngörülüyor. Ancak, bu zam oranları enflasyonun altında kalırsa gerçekleşecek. Enflasyon oranları, zam oranlarının üzerinde çıkarsa, memur ve memur emeklileri enflasyon farkını da zam olarak maaşlarında görecekler.

Mart ayı verisiyle birlikte, nisan, mayıs ve haziran aylarına ait enflasyon verilerinin beklenmesiyle birlikte, milyonlarca çalışan ve emekli için maaşların geleceği daha net şekillenecek. Bu süreçte enflasyonun seyri, maaşlara yapılacak zamları büyük ölçüde etkileyecek ve çalışanların ve emeklilerin satın alma gücünü belirleyecek önemli bir faktör olacak.


http://www.ankaramasasi.com/haber/2132284/memur-ve-emekli-maaslarina-zam-mi-geliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.