Hamas'tan ateşkes teklifine yanıt geldi

Hamas, İsrail ile Kahire'de yapılan müzakerelerde son ateşkes teklifini reddetti. İsrail heyeti, esir takası konusunda Hamas ile doğrudan görüşmelerde bulunuyor.
Afife Kaya
|
08 Nisan 2024, Pazartesi - 21:01
Hamas'tan ateşkes teklifine yanıt geldi

İsrail ile 7 Ekim 2023'ten beri devam eden çatışmalarda, Hamas'tan son ateşkes teklifine yanıt geldi. Beyaz Saray sözcüsü John Kirby, İsrail ve Hamas arasında Kahire'de yapılan dolaylı müzakerelere dair önemli gelişmelerin olduğunu duyurmuştu. Söz konusu müzakerelerde ortaya çıkan metin Hamas tarafına sunulmuştu.

Hamas üst düzey yöneticilerinden Ali Baraka, Reuters'a yaptığı açıklamada, Kahire'deki görüşmelerde önerilen son ateşkes teklifini reddettiklerini belirtti.

Mossad Başkanı David Barnea liderliğindeki İsrail heyeti, esirlerin serbest bırakılmasıyla ilgili müzakereler için 19 Mart'ta Katar'ın başkenti Doha'ya gitmişti. İsrail basını, Mossad Başkanı liderliğindeki heyetin Doha'ya varmasıyla birlikte Hamas ile esir takası müzakerelerinin resmen başladığını duyurdu.

İsrail heyetinde İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet (Şabak) Direktörü Ronen Bar ve İsrail ordusunda kayıp kişiler dosyasının sorumlusu Nitzan Alon da yer almıştı.

Haaretz gazetesi, İsrail'in ateşkes ve esir takası müzakerelerini arabulucular olmaksızın Hamas'ın Gazze lideri Yahya Sinvar ile doğrudan yapacağını öne sürdü.

İsrail'in Kanal 12 televizyonu ise müzakerelerin yaklaşık iki hafta sürebileceğini belirtti. Mossad Başkanı Barnea'nın ülkesine dönüş yaptığı haberleri de medyada yer aldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2133060/hamastan-ateskes-teklifine-yanit-geldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.