Netanyahu: Refah'a saldırı için tarih belirlendi

Netanyahu'nun açıklamasıyla, İsrail'in Refah'a saldırı için tarih belirlediği duyuruldu.
Afife Kaya
|
08 Nisan 2024, Pazartesi - 21:09
Netanyahu: Refah'a saldırı için tarih belirlendi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'deki son gelişmelerle ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Netanyahu, yerlerinden edilen Filistinlilerin son sığınağı olan Refah'a yapılacak operasyon için bir tarih belirlendiğini duyurdu. 

Netanyahu, bugün Kahire'de gerçekleşen görüşmelerle ilgili aldığı detaylı bir rapor sonrasında açıklamalarda bulundu. Açıklamasında, İsrail'in hedeflerine ulaşmak için sürekli çalıştıklarını belirtti ve bu hedefler arasında tüm rehinelerin serbest bırakılması ve Hamas'a karşı tam bir zafer elde edilmesinin bulunduğunu vurguladı.

Başbakan Netanyahu, zaferlerinin bir parçası olarak Refah'a girilmesi ve oradaki terörist taburların ortadan kaldırılmasının gerekliliğini vurgulayarak, bu amaçla belirlenmiş bir tarih olduğunu dile getirdi.

Öte yandan, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ordunun, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'tan güneydeki Refah'a saldırıya hazırlık amacıyla çekildiğini belirtmişti. 

Ayrıca, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, Gazze'deki son durum ve Refah'a yönelik beklenen ABD-İsrail görüşmelerine ilişkin bilgi verdi. Ancak, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun önceki hafta planlanan ziyareti ertelenmişti ve bu hafta gerçekleşmesi beklenen görüşmelerin de yine ertelendiği açıklandı.

Gazze'nin güneyinde bulunan Refah şehri, İsrail saldırılarından önce yaklaşık 280 bin Filistinliye ev sahipliği yapıyordu. Ancak, 7 Ekim'deki saldırılar sonucunda Gazze Şeridi'nde yerinden edilenlerin sayısı 1,9 milyona ulaştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2133062/netanyahu-refaha-saldiri-icin-tarih-belirlendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.