Gökyüzünde büyülü anlar: Tam güneş tutulması başladı!

Tüm dünyanın merakla beklediği güneş tutulması, Meksika'nın Pasifik kıyılarında başladı. Ay'ın Dünya ile Güneş arasına girerek Güneş'i perdelediği anlar gözlemciler tarafından kaydedildi. Tutulma, Meksika'dan başlayarak ABD'nin birçok eyaletinden geçip Kanada'ya kadar devam edecek.
Afife Kaya
|
08 Nisan 2024, Pazartesi - 22:22
Gökyüzünde büyülü anlar: Tam güneş tutulması başladı!

Tüm dünyanın heyecanla beklediği o an nihayet geldi. Güneş tutulması, Meksika'nın Pasifik kıyılarında başladı ve ilk görüntüler, Mazatlán kentinden geldi. Görüntülerde, Ay'ın Dünya ile Güneş arasına girerek Güneş'i perdelediği anlar kaydedildi ve gözlemciler kısa bir süreliğine gündüz vaktinde gece yaşadılar.

Meksika'nın ardından, Şili'de de gözlemciler büyük ilgiyle güneş tutulmasını izlediler. NASA'ya göre, tutulma yolculuğu Meksika'dan başlayarak ABD'nin Teksas eyaletinden geçip, Oklahoma, Arkansas, Missouri, Illinois, Kentucky, Indiana, Ohio, Pensilvanya, New York, Vermont, New Hampshire ve Maine eyaletlerinden geçecek.

Tutulma Kanada'nın Güney Ontario eyaletine ulaştıktan sonra Quebec, New Brunswick, Prens Edward Adası ve Cape Breton üzerinden geçerek Newfoundland'da sona erecek.

Tam güneş tutulması, Ay'ın Dünya ile Güneş arasına girmesiyle gerçekleşirken, tam güneş tutulmaları sırasında Ay, Güneş'in tüm ışığını bloke eder.

Bir sonraki tutulma 2060 yılında 

Türkiye'den izlenebilecek bir sonraki önemli güneş tutulması 2 Ağustos 2027 tarihinde gerçekleşecek ve "parçalı güneş tutulması" olacak. Ancak tam güneş tutulması için Türkiye'nin beklemesi gerekecek; bir sonraki tam güneş tutulması 2060 yılında gerçekleşecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2133072/gokyuzunde-buyulu-anlar-tam-gunes-tutulmasi-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.