5 ilde Sibergöz operasyonu...

İstanbul merkezli 5 ilde gerçekleşen ''SİBERGÖZ-31'' operasyonlarında 18 şüpheli yakalandı.
Ankara Masası
|
17 Nisan 2024, Çarşamba - 08:25
5 ilde Sibergöz operasyonu...

İçişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonlara bir yenisi daha eklendi. 5 ilde ekipler tarafından gerçekleştirilen Sibergöz operasyonlarında 18 şüpheli yakalandı.

İstanbul merkezli 5 ilde kamu görevlisi kisvesi altında kendilerini tanıtarak, vatandaşların hesaplarındaki paraları üçüncü şahıslar adına açılan hesaplara aktardıkları ve nitelikli dolandırıcılık suçunu işledikleri iddiasıyla gerçekleştirilen "SİBERGÖZ-31" operasyonunda 18 şüpheli yakalandı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce İstanbul merkezli Ankara, Mersin, Şanlıurfa ve Batman’da gerçekleştirilen “SİBERGÖZ-31” operasyonlarında şüphelilerin;

Kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak aldatıcı yöntemler ile vatandaşlarımızı ikna ettikleri,

Vatandaşlarımızın hesaplarında bulunan paraları Havale/EFT yöntemi ile kendi kontrollerindeki üçüncü şahıslar adına açtırdıkları hesaplara aktardıkları,

Kendilerini banka çalışanı olarak tanıtıp, iletişime geçtikleri şahıslara çeşitli yönlendirmelerde bulunarak, 18 eylemde ilk belirlemelere göre toplam 4 Milyon 600 bin TL’lik haksız kazanç sağladıkları tespit edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyonların ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

http://www.ankaramasasi.com/haber/2134005/5-ilde-sibergoz-operasyonu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.