Deniz Tekin kimdir?

Müzik kariyerine son vererek İngilizce öğretmeni olan Deniz Tekin kimdir?
Suat Mutlu
|
17 Nisan 2024, Çarşamba - 10:17
Deniz Tekin kimdir?

Hatice Deniz Tekin, Türk müzisyen ve söz yazarı olarak bilinir. İzmir doğumlu olan Tekin, müziğe olan ilgisini genç yaşlarda piyano ve yan flüt çalarak keşfetti. Ortaokul ve lise yıllarında yerel gruplarda müzik yaparak deneyim kazandı. 16 yaşında ise küçük mekanlarda canlı performanslar sergiledi. Aynı zamanda "Daphead" kullanıcı adıyla çeşitli müzik platformlarında kendi şarkılarını paylaşırken bilinen şarkıların cover'larını da seslendirdi ve dikkat çekti. 2017 yılında ilk stüdyo albümü "Kozakuluçka"yı yayımladı.

Tekin, memur bir ailenin çocuğu olarak doğdu ve çocukluğu farklı illerde geçti. Müziğe olan ilgisi, babasının teşvikiyle piyano ve yan flüt çalarak başladı. SoundCloud gibi platformlarda müziklerini paylaşarak geniş bir dinleyici kitlesi oluşturdu. Üniversite eğitimine Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümünde devam etti. "Kozakuluçka" albümüyle geniş bir hayran kitlesi edinen Tekin, çeşitli şehirlerde konserler verdi ve müzik kariyerinde adını duyurdu.

Son yıllarda Can Ozan'la iş birliği yapan Tekin, 2019'da Şanışer'in "Susamam" şarkısında kadın haklarına dikkat çeken bir parça seslendirdi. 2022'de ise Dilan Balkay ve Geeva Flava ile bir EP çalışması gerçekleştirdi. Ancak 2024 yılında müzik kariyerine son verdiğini sosyal medya üzerinden duyurdu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2134015/deniz-tekin-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.