Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’den kafe ve lokantalarda KDV artışına itiraz

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, lokanta ve kafelerde uygulanacak KDV artışının geri alınması çağrısında bulundu.
Ersin Küçükbarak
|
17 Nisan 2024, Çarşamba - 10:43
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’den kafe ve lokantalarda KDV artışına itiraz

Lokanta ve kafelerde KDV artışı kararına Cumhur İttifakı ortağından itiraz geldi.

Büyük Birlik Partisi (BBP), bu artışa karşı çıktı.

BBP lideri Mustafa Destici X hesabından yaptığı açıklamada, Temmuz ayında akaryakıtta yapılan ÖTV artırımının ekonomiye faydadan çok zarar getirdiğini ve vergi oranlarındaki artışların enflasyon rakamlarını yukarı çektiğini tecrübe ettiklerini söyledi.

Destici, zengin fakir ayrımı olmaksın, gelirine bakılmaksızın, vatandaşlarımızın tamamının sırtına yüklenen ve adil olmayan dolaylı vergi yüküne yeni ilaveler yapmak yerine, geliri yüksek olandan yüksek, geliri düşük olandan düşük ve geliri çok alt seviyede olandan da hiç alınmayacak şekilde bir vergi düzenlenmesi yapılması gerektiğini vurguladı.

“ Vatandaşlarımızın, “kazancı yüksek şirketlerin ve kişilerin haksız, gerekçesiz vergi muafiyetinden, teşviklerden yararlandırılmaması” ve “kamu kurum ve kuruluşlarının tasarruf tedbirleri uygulaması” yönündeki istek ve şikayetleri haklı taleplerdir” diyen Destici, vatandaşların sesine mutlaka kulak verilmesini istedi.

Destici şunları dile getirdi:

“Kolaycılıktır ve haksızlıktır”






http://www.ankaramasasi.com/haber/2134017/buyuk-birlik-partisi-genel-baskani-mustafa-desticiden-kafe-ve-lokantalarda-kdv-artisina-itiraz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.