Brent petrol ne kadar?

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 89,79 dolardan alıcı buluyor
Ersin Küçükbarak
|
17 Nisan 2024, Çarşamba - 10:51
Brent petrol ne kadar?

Brent petrolün varil fiyatı dün 90,84 dolara kadar yükselmesine rağmen, günü 90,02 dolar seviyesinde tamamladı. Bugün saat 10.20 itibarıyla ise kapanışa göre yüzde 0,25 düşüşle 89,79 dolardan işlem görüyor.

Brent Petrolde Düşüşün Sebepleri Neler?

ABD'de Ticari Ham Petrol Stokları Artıyor 

Amerikan Petrol Enstitüsü'nün (API) verilerine göre ABD'nin ticari ham petrol stoklarının geçen hafta 4 milyon 90 bin varil artacağı öngörülüyor. Bu artış, petrol talebinin zayıf seyrettiği algısını güçlendirerek fiyatlarda düşüşe neden oluyor.

ABD Doları Güçleniyor 

ABD dolarının diğer para birimleri karşısında güçlenmesi, petrolü alıcılar için daha pahalı hale getirerek fiyatları aşağı çekiyor. ABD dolar endeksi şu anda 106,35 seviyesinde bulunuyor.

Fed'in Faiz Kararı Belirsizliği 

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararına ilişkin belirsizlikler de piyasayı etkiliyor. Fed'in faiz indirimi ihtimalinin azalması, ABD dolarını güçlendiriyor ve petrol fiyatlarını olumsuz etkiliyor.

    Analistler brent petrol fiyatları için ne diyor?

    Düşüş Devam Edecek 

    Bazı analistler, ABD'de artan petrol stokları ve Fed'in faiz indirimi ihtimalinin azalması nedeniyle Brent petrol fiyatlarının önümüzdeki dönemde de düşmeye devam edeceğini öngörüyor.

    Arz Endişeleri Fiyatları Destekliyor

     Orta Doğu'da yaşanan gerginlik ve olası tedarik kesintilerine ilişkin endişeler ise fiyatların düşüşünü sınırlamaya devam ediyor.

    Teknik Analiz 

    Teknik açıdan Brent petrolde 90,77 ile 91,52 dolar aralığının direnç, 89,34 ile 88,66 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

     ABD'deki petrol stokları, Fed'in faiz kararı ve Orta Doğu'daki gelişmeler petrol fiyatları üzerinde belirleyici rol oynamaya devam edecek.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2134022/brent-petrol-ne-kadar
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.