Dilan Balkay kimdir?

Multi-enstrümantalist, şarkıcı ve söz yazarı olan Dilan Balkay kimdir?
Suat Mutlu
|
17 Nisan 2024, Çarşamba - 11:01
Dilan Balkay kimdir?

Dilan Balkay, Türk multi-enstrümantalist, şarkıcı ve söz yazarı olarak bilinir. İstanbul doğumlu olan Balkay, trompet ve geri vokal konusunda birçok popüler alternatif müzisyenine eşlik etmiştir. Üçüncü yeniler adlı müzik akımı içinde önemli bir müzisyen olarak kabul edilir. 2019 yılından itibaren solo çalışmalar yapmış ve 2021 yılında kendi bestelerinden oluşan bir albüm çıkarmıştır.

Dilan Balkay, 1995 yılında İstanbul'da doğmuş olup aslen Bitlis, Tatvanlıdır. Müziğe olan ilgisi 9 yaşında trompet çalmaya başlayarak başlamıştır ve çocukluğunu geçirdiği Şile'deki kültür merkezinde müzik yeteneğini geliştirmiştir. Lise yıllarında Maltepe'ye taşınan sanatçı, ECA Elginkan Anadolu Lisesi'nde eğitim görmüş ve müzik kariyerine adım atmıştır. Ayrıca Film Müzikleri Senfoni Orkestrası'nda da çalmıştır. Lise yıllarında Taksim'de Farfara İstanbul grubu ile sokak müzisyenliği yapmış ve müzikal kariyerinde çeşitli deneyimler edinmiştir.

Üniversite eğitimine İstanbul Üniversitesi'nde başlayan Balkay, daha sonra eğitimine İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik bölümünde devam etmektedir. Kariyerinde önemli bir dönüm noktası olan solo albümü "KUYU"yu 2021 yılında yayımlamıştır.

Müzik kariyerinde Dolu Kadehi Ters Tut, Evrencan Gündüz, Sedef Sebüktekin, Can Ozan gibi tanınmış isimlere eşlik etmiş ve birçok teklisiyle müzikseverlerin beğenisini kazanmıştır. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2134032/dilan-balkay-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.