Sedef Sebüktekin kimdir?

Şarkıcı ve şarkı sözü yazarı olan Sedef Sebüktekin kimdir?
Suat Mutlu
|
17 Nisan 2024, Çarşamba - 11:55
Sedef Sebüktekin kimdir?

Sedef Sebüktekin, Türk şarkıcı ve söz yazarı olarak bilinir. İstanbul'da doğan Sebüktekin, akustik ve elektronik müzik türlerinde eserler vermektedir. 2015 yılında Sofar İstanbul'da gerçekleştirdiği Bul Beni performansıyla tanınmaya başlamıştır. Müzik kariyerinde Can Ozan, Dolu Kadehi Ters Tut, Moawk ve Umut Döven gibi isimlerle ortak projelerde bulunmuştur.

Sedef Sebüktekin, Yeditepe Üniversitesi'nde peyzaj mimarlığı eğitimi almıştır. İranlı bir anne ve Türk babanın çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Lise yıllarında gitar ve davul çalarak müziğe olan ilgisini arttırmıştır. Üniversite eğitimi sırasında müzik kariyeri üzerine karar vermiştir.

2019 yılında en çok dinlenen müzisyenler arasında yer alan Sebüktekin, bu dönemde Kayboluyorum (Süt) ve Hakan: Muhafız gibi yapımlarda şarkılarına yer verilmiştir. Hürriyet müzik yazarı Sinem Vural, Sebüktekin'in sakin ve su gibi bir sesi olduğunu vurgulamıştır. Müziğinde günlük yaşama atıfların önemli bir rol oynadığını belirtmiştir.

The Beatles'in kendisini müzik yapmaya en çok teşvik ettiğini ifade eden Sebüktekin, 2020 yılında Dokuz Sekiz Müzik yapımcılığında çıkan 40 Yıllık Şarkılar adlı albümde yer almıştır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2134035/sedef-sebuktekin-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.