Nova Norda kimdir?

Müzisyen ve şarkı sözü yazarı olan Nova Norda kimdir?
Suat Mutlu
|
17 Nisan 2024, Çarşamba - 12:07
Nova Norda kimdir?

Ecem Böke, bilinen sahne adıyla Nova Norda olarak tanınan Türk müzisyen ve şarkı sözü yazarıdır. 1 Mart 1991 tarihinde doğmuştur. Küçük yaşlarda piyano çalmaya başlayarak müzik kariyerine adım atmış ve Boğaziçi Üniversitesi'nde sosyoloji eğitimi alırken rock korosuna katılarak müziğe olan ilgisini sürdürmüştür. Özel sektörde çalıştığı dönemde bile müziğe olan tutkusundan vazgeçmeyen Böke, daha sonra profesyonel müzik kariyerine odaklanmıştır.

Nova Norda olarak tanınan sanatçı, 2018 yılında "Çıktım Bi Yola" adlı ilk teklisini yayımlayarak müzik dünyasına adım atmıştır. Aynı yıl içinde üç farklı çalışmasını daha dinleyicileriyle buluşturmuş ve "Boşver" şarkısına yönetmen Emir Yargın'ın hazırladığı video klip ile dikkatleri üzerine çekmiştir. Nova Norda, Can Ozan, Sedef Sebüktekin ve Birkan Nasuhoğlu gibi müzisyenlerle birlikte 2020'de karantina döneminde hazırladıkları "Evde" adlı albümle adından söz ettirmiştir.

Single ve akustik çalışmalarıyla Türkiye'nin beğenisini kazanan Nova Norda, 2020 yılında pandemi nedeniyle veda ettiği sahne performanslarına "NN 2.0 Türkiye Turnesi" ile geri dönmüştür. 2022'nin üçüncü ayında ise ilk solo stüdyo albümü olan "Paralel Evrende Dünya Tarihi"nin 22 Nisan 2022 tarihinde yayınlanacağını duyurmuştur.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2134038/nova-norda-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.