Özlem Tekin kimdir?

Türk rock müziği şarkıcısı olan Özlem Tekin kimdir?
Canan Salman
|
17 Nisan 2024, Çarşamba - 12:15
Özlem Tekin kimdir?

Özlem Tekin, 18 Kasım 1971'de Kaliforniya'da doğmuştur. Kariyerine Grup Lokomotif'in üyesi olarak başlamış ve daha sonra solo çalışmalar yapmıştır. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda eğitim gören Tekin, 1992 yılında mezun olmuştur. ABD vatandaşı olan sanatçı, Türkiye'de müzik dünyasına adım atmıştır.

Profesyonel sahne çalışmalarına Seyyal Taner ve Zerrin Özer'e vokal yaparak başlayan Özlem Tekin, daha sonra solist ve klavyeci olarak Volvox grubunda görev almıştır. 1994 yılında solo kariyerine odaklanan Tekin, "Kime Ne?" adlı ilk solo albümünü 1995 yılında çıkarmıştır. Ardından "Öz" ve "Laubali" gibi albümlerle müzik kariyerini sürdürmüştür.

Müzik kariyeri boyunca birçok projede yer alan Tekin, aynı zamanda müzikli tiyatro oyunları ve sinema filmlerinde de rol almıştır. Ancak 2013 yılında "Kargalar" adlı son albümünü çıkardıktan sonra müziği bırakmış ve Bodrum'a yerleşmiştir. Özlem Tekin'in müziği bırakma kararı, eski eşi Cem Öcal'ın iddialarına göre müzik sektörüyle yaşadığı sıkıntılar ve müzik lobileriyle olan anlaşmazlıklar sonucunda alınmıştır.

Müziği bıraktıktan sonra Tekin, Muğla'nın Milas ilçesinde bir köye yerleşmiştir. Ogün Sanlısoy'un 2021 yılındaki bir etkinlikte yaptığı açıklamalara göre, Özlem Tekin'in müziği tamamen bırakıp inzivaya çekildiği belirtilmiştir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2134042/ozlem-tekin-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.