Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: “Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, cari açığın şubatta beklentilerin altında gerçekleştiğini belirterek, “Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
17 Nisan 2024, Çarşamba - 15:59
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: “Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor”

Cari açık rakamlarının açıklanması sonrası ekonomi yönetiminden değerlendirmeler gelmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de X hesabından, cari açığı yorumladı.

Cari açığın şubatta beklentilerin altında gerçekleştiğini belirten Şimşek,  geçen yıla göre 5,8 milyar dolar düşüş olduğunu belirtti.

Şimşek, 2023 yılı mayıs ayı zirvesine göre yıllık 28,3 milyar dolar iyileşme gerçekleştiğinin altını çizdi.

“Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor” diyen Şimşek, dezenflasyon için uyguladıkları politikaların etkisi ile bu düşüşün önümüzdeki aylarda kademeli olarak devam etmesini beklediklerini vurguladı.

Bakan Şimşek, bu eğilimin, yıl sonunda cari açığın milli gelire oranının yüzde 2,5’in altında gerçekleşebileceğine işaret ettiğini aktardı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, cari açıktaki azalmanın döviz rezervi birikimine, makro finansal istikrar kanalıyla da dezenflasyona destek olacağını sözlerine ekledi.




http://www.ankaramasasi.com/haber/2134083/hazine-ve-maliye-bakani-mehmet-simsek-cari-aciktaki-dusus-orta-vadeli-programimizin-calistigini-gosteriyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.