Dışişleri Bakanlığı’ndan Pakistan’a taziye mesajı

Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'ın Pencap, Belucistan ve Hayber Pahtunhva eyaletlerinde meydana gelen sel felaketleri nedeniyle Pakistan halkına ve hükümetine başsağlığı dileklerini iletti.
Afife Kaya
|
17 Nisan 2024, Çarşamba - 21:02
Dışişleri Bakanlığı’ndan Pakistan’a taziye mesajı

Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'ın Pencap, Belucistan ve Hayber Pahtunhva eyaletlerinde meydana gelen sel felaketleri üzerine Pakistan halkına ve hükümetine başsağlığı dileklerini iletti. Türkiye'nin derin üzüntüsünü ifade eden Bakanlık, yaşanan can kayıplarının acısını paylaştı.

Şiddetli yağışların 13 Nisan'da başladığı ve ardından yıldırım isabet etmesi sonucu yaşanan felaket, bölgede büyük hasara ve insan kaybına yol açmıştı. Selden etkilenen bölgelerde evlerin zarar gördüğü, altyapının ciddi şekilde tahrip olduğu belirtilmişti.

Dışişleri Bakanlığı'nın yazılı açıklamasında, "Pakistan'ın Pencap, Belucistan ve Hayber Pahtunhva eyaletlerindeki sel felaketlerinde yaşanan can kayıplarından derin üzüntü duyuyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyor, kardeş Pakistan halkına ve hükümetine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz." ifadelerine yer verildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2134120/disisleri-bakanligindan-pakistana-taziye-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.