Romario kimdir?

Brezilyalı politikacı ve profesyonel futbolcu olan Romario kimdir?
Suat Mutlu
|
18 Nisan 2024, Perşembe - 12:49
Romario kimdir?

Romário de Souza Faria, bilinen adıyla Romário, 29 Ocak 1966'da Rio de Janeiro, Brezilya'da doğan Brezilyalı politikacı ve eski profesyonel futbolcudur. Kariyeri boyunca 700'den fazla gol atan ve üç farklı kulüpte en az 100 gol atan az sayıdaki oyuncudan biri olan olağanüstü gol atma yeteneğiyle ünlüdür. Tüm zamanların en iyi oyuncularından biri olarak kabul edilen Romário, Brezilya'nın 1994 FIFA Dünya Kupası'ndaki zaferinde çok önemli bir rol oynadı; burada turnuvanın en iyi oyuncusu olarak Altın Top ödülünü aldı ve FIFA Dünyada Yılın Oyuncusu seçildi.

Romário'nun kulüp kariyeri, Hollanda'daki PSV Eindhoven ve Hristo Stoichkov ile müthiş bir ortaklık kurduğu İspanya'daki FC Barcelona dahil olmak üzere çeşitli takımlarda başarılı olduğunu gördü. Birçok lig şampiyonluğu kazandı ve kariyeri boyunca üretken bir golcü oldu. Brezilya'ya döndükten sonra Flamengo, Vasco da Gama ve Fluminense gibi kulüplerle başarıya ulaşmaya devam etti, lig şampiyonlukları kazandı ve bireysel ödüller kazandı.

Romário, futbol kariyerinin yanı sıra siyasete de atıldı; 2010 yılında Brezilya Sosyalist Partisi'nin milletvekili olarak başladı ve daha sonra 2014'te senatör oldu. Yıllar boyunca Podemos ve Liberal Parti de dahil olmak üzere farklı siyasi partilerle ilişkilendirildi.


http://www.ankaramasasi.com/haber/2134238/romario-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.