Manavgat’ta müşterilerin banka hesaplarından 205 milyon lira çalındı, 4'ü banka personeli, 8 şüpheli tutuklandı

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Denizbank şubesinde, müşterilerin hesaplarından 205 milyon lira çalındı. Şube müdürü Rahşan Eylem Bulut ve müdür yardımcısı Utku Erdem ile 2 banka personelinin de aralarında bulunduğu 8 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Ersin Küçükbarak
|
18 Nisan 2024, Perşembe - 16:35
Manavgat’ta müşterilerin banka hesaplarından 205 milyon lira çalındı, 4'ü banka personeli, 8 şüpheli tutuklandı

Denizbank Yönetimi, futbol dünyasının ünlü isimlerinin adının karıştığı dolandırıcılık olayının ardından  bütün şubelerinde denetimleri artırdı.

Bu denetimler kinci bir Seçil Erzan vakasını ortaya çıkardı.

Genel müdürlük uzmanları, bankanın Side Şube Müdür Yardımcısı Utku Erdem'in hesabında olağan dışı hareketlilik tespit etti.

Bunun üzerine müfettiş görevlendirildi.

Bu ayın başında şubeye gelen müfettişler tüm hesapları inceledi. İnceleme ve soruşturma sonucunda Utku Erdem'in, 2021 yılından bu aya kadar 3 yıldır müşterilerin hesaplarından parça parça toplam 205 milyon lirayı tanıdığı kişilere aktardığı belirlendi.

Bu kişilerin daha sonra kendilerine aktarılan paraları, yeniden Utku Erdem'in hesabına gönderdiği anlaşıldı.

Kripto para borsasında kaybetmiş

Bankanın, suç duyurusu üzerine Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

İlçe Jandarma Komutanlığı JASAT Timi ekibi, şube müdürü Rahşan Eylem Bulut, müdür yardımcısı Utku Erdem ve 2 banka personeli ile Utku Erdem'in yakın arkadaşı olduğu tespit edilen 4 şüpheliyi, 6 Nisan'da şüpheli olarak gözaltına aldı.

Utku Erdem ifadesinde; 2021 yılından bu yana müşterilerin hesabından fark edilmeyecek şekilde paraları alıp, arkadaşlarına gönderdiğini, daha sonra bu paraların kendi hesabına geri geldiğini itiraf etti.

Erdem’in ifadesinde, hesabındaki paraları yurt dışında sanal bahis sitelerinde ve kripto para borsalarında kaybettiğini öne sürdüğü öğrenildi.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından 8 Nisan'da adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2134286/manavgatta-musterilerin-banka-hesaplarindan-205-milyon-lira-calindi-4u-banka-personeli-8-supheli-tutuklandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.