Mehmet Şimşek: Yatırımcıların güvenini yeniden kazandık

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçen yıl düzenlemelerin çoğunun vergi artışlarıyla ilgili olduğunu, bu yıl harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edeceklerini ve kesintiye gideceklerini ifade etti.
AA
|
19 Nisan 2024, Cuma - 08:11
Mehmet Şimşek: Yatırımcıların güvenini yeniden kazandık

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında düzenlenen "Türkiye: Değişken Küresel Ekonomide İleriye Doğru Gitmek" başlıklı etkinlikte bir konuşma yaptı.

Şimşek, yurt içinde en büyük zorluk olarak yüksek enflasyonun önemini vurgulayarak, fiyat istikrarını sağlamanın ve enflasyonu tek haneli rakamlara indirmenin öncelikleri arasında olduğunu tekrarladı.

Ayrıca, mali disiplinin sağlanmasının da önemli bir hedef olduğunu belirten Şimşek, dezenflasyon sürecinin kamu maliyesi desteği gerektirdiğini dile getirdi.

Bakan Şimşek, rekabetçiliğin ve üretkenliğin artırılması, yatırım ortamının iyileştirilmesi, iklim değişikliği ile mücadele, yeşil ve dijital dönüşüm gibi alanlara yönelik kapsamlı bir yapısal reform programlarının olduğunu aktardı.

Küresel borçlanmanın önemli bir sorun olduğunu vurgulayan Şimşek, Türkiye'nin bu açıdan daha iyi bir konumda olduğunu ancak yurt içinde fiyat istikrarının en büyük zorluk olduğunu ifade etti.

"Kamu harcamalarında verimli alanlar önceliklendirilecek "

Yatırımcıların güvenini kazandık

http://www.ankaramasasi.com/haber/2134381/mehmet-simsek-yatirimcilarin-guvenini-yeniden-kazandik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.