Kahramankazan eski belediye Başkanı Serhat Oğuz'dan Selim Çırpanoğlu'nun "borç" açıklamalarına yanıt

Kahramankazan eski Belediye Başkanı Serhat Oğuz, 719 milyon TL borç ile belediyeyi devrettiğine yönelik haberlere bir açıklamayla yanıt verdi. Oğuz, sadece kendilerinin kurduğu KazanBelbeton ve KazanBelNet şirketlerinin piyasa değerinin 950 milyon TL olduğunu söyledi. Serhat Oğuz, belediye bütçesinin yüzde 55 üzerinde olan borçları bütçeyle eşit düzeye indirdiklerini belirtti.
Ersin Küçükbarak
|
19 Nisan 2024, Cuma - 14:46
Kahramankazan eski belediye Başkanı Serhat Oğuz'dan Selim Çırpanoğlu'nun "borç" açıklamalarına yanıt

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde pek çok belediye el değiştirdi.

Bunun ardında yeni belediye başkanları devraldıkları borçların çok yüksek olduğunu belirterek bu rakamları açıklamaya başladı.

Ankara’da da 13 ilçe Ak Parti ve MHP’den CHP’ye geçti.

Başkentin ilçelerinde de yeni belediye başkanları karşı karşıya kaldıkları borç tablosunu halkla paylaştı.

Kahramankazan’da da belediye borçlarının 719 milyon 21 bin 571 TL olduğu haberlere yansıdı.

Bunun üzerine Kahramankazan eski belediye Başkanı Serhat Oğuz’dan açıklama geldi.

"Bütçenin yüzde 55 üzerinde borçla devraldım"

X hesabından paylaşım yapan Oğuz, 2019’da göreve geldiğinde belediye bütçesinin 82.000.000 TL iken 2024 itibariyle 750.000.000 TL olarak Meclisten onay aldığını dile getirdi.

Oğuz, bütçenin 5 yılda 9 kat arttığına işaret etti.

2019 yılında en düşük personel maaşı 2.200 TL iken 2024’te 25.000 TL olduğunu aktaran Oğuz, personel maaşlarını da yaklaşık 12 kat artırdıkları bilgisini paylaştı.

Serhat Oğuz,  2019 yılında bütçe 82 Milyon TL iken, borcun 126 Milyon TL olduğunu belirterek, “ Yani borcumuz, bütçemizin %55 üzerindeydi” dedi.

Hiçbir şeyi mazeret göstermeden eser ve hizmet üretmeye, personelin özlük haklarını iyileştirmeye, belediyeye yeni kaynaklar kazandırmaya çalıştıklarını anlatan Oğuz, belediyeyi ekonomik yönden güçlendirmek, yeni ekonomik değerler üretebilmek amacıyla KazanBelBeton ve KazanBelNet’in kurulmasını sağladıklarının altını çizdi.

"Sadece KazanBelBeton'un değeri 750 milyon TL"

Serhat Oğuz, KazanBelBeton’un; sahip olduğu araç parkı, 22 Dönüm arazi üzerine kurulu son sistem tesisi, iş hacmi, ulaştığı ciro ve karlılık oranıyla yaklaşık 600 Milyon TL piyasa değerine sahip olduğunu vurguladı.

 Ayrıca KazanBelBeton’un Maden Dairesince yapılan ihalelerde iki adet Maden Alanını bedelini ödeyerek satın aldığını hatırlatan Oğuz,  bu iki maden sahasının, tüm harçlarının ödenip ruhsatlarının alındığını dile getirdi.

Oğuz, sadece bu maden alanlarının piyasa değerinin yaklaşık 150 Milyon TL olduğunu kaydetti.

KazanBelBeton’un  750 Milyon TL’lik bir değer olduğuna dikkati çeken Oğuz, Türkiye’de İnternet Erişim ve altyapı lisansına sahip tek kamu şirketi vasfına sahip KazanBelNet’e ilişkin bilgileri de paylaştı.

"KazanBelNet'in piyasa değeri 200 milyon TL"

Serhat Oğuz, KazanBelNet’in, 15 radyolink istasyonu, müşteri hizmetleri, abone merkezi, teknik ekibi, kurulu otomasyon sistemi ile Kahramankazan’da fabrikalar ve bireysel olarak 3.000 aboneye 22 çalışanla internet hizmeti verdiğini söyledi.

Bu şirketin kredi ya da piyasa borcu olmadığının altını çizen Oğuz, SGK ve Vergi yapılandırılmasının da yapıldığı ve düzenli olarak ödemelerinin gerçekleştirildiğini bildirdi.

Oğuz, bu şirketin lisans bedeli ile birlikte yaklaşık 200 Milyon TL piyasa değeri olduğunu vurguladı.

Sadece bu iki şirketin ekonomik değerinin 950 Milyon TL olduğunu ifade eden Oğuz,  bu kurumları kurup hizmet üretebilir hale getirmenin pek çok personelin emeğinin bir sonucu olduğunu ifade etti.

" Selim Çırpanoğlu tarafından açıklanan borç rakamları için kendisine teşekkür ediyorum"

Kahramankazan Belediye Başkanı Sayın Selim Çırpanoğlu’na borç rakamlarını açıkladığı için teşekkür eden Oğuz,  kendi başkanlığı döneminde 4.5 yıl Mali Hizmetler Müdürü olarak görev yapan yeni dönemin Başkan Yardımcısı Sayın Şerafettin Demirbağ ile çok daha başarılı bir bütçe yönetimi sergilemelerini diledi.















http://www.ankaramasasi.com/haber/2134420/kahramankazan-eski-belediye-baskani-serhat-oguzdan-selim-cirpanoglunun-borc-aciklamalarina-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.