Jovane Cabral kimdir?

Primeira Liga kulübü Sporting CP ve Yeşil Burun Adaları milli takımından kiralık olarak Süper Lig Yunanistan kulübü Olympiacos'ta kanat oyuncusu olarak oynayan Yeşil Burun Adaları'lı profesyonel futbolcu Jovane Cabral kimdir?
Canan Salman
|
19 Nisan 2024, Cuma - 17:28
Jovane Cabral kimdir?

Jovane Eduardo Borges Cabral, 14 Haziran 1998 doğumlu, Cape Verde asıllı bir profesyonel futbolcudur. Olympiacos'ta kanat oyuncusu olarak forma giymekte olup, Primeira Liga kulübü Sporting CP'den kiralanmış durumdadır. Ayrıca Cape Verde milli takımında da oynamaktadır.

Kulüp Kariyeri Assomada, Sotavento Adaları'nda doğan Cabral, Grémio Nhagar'dan 16 yaşında Sporting CP'nin genç akademisine katıldı. 20 Ağustos 2016'da, LigaPro'da Fafe'ye karşı oynanan ve evlerinde 2-4 kaybedilen maçta rezerv takımla ilk kez sahaya çıktı ve 61. dakikada oyuna dahil oldu.

Cabral, 2017 yaz döneminde birinci takım teknik direktörü Jorge Jesus tarafından kadroya çağrıldı ancak daha sonra B takımına geri döndü. Sporting adına ilk resmi golünü 1 Eylül 2018'de attı ve 88. dakikada attığı gol, evlerinde Feirense'yi 1-0 mağlup ettikleri Primeira Liga maçını kazandırdı.

Cabral, 2023 ocak transfer döneminde Real Valladolid'e kiralanması planlanmıştı ancak anlaşma bürokratik nedenlerden dolayı gerçekleşmedi. 24 Ağustos'ta, bir sezonluk kiralık olarak İtalyan birinci ligi takımlarından Salernitana'ya transfer oldu ve yaklaşık 3.5 milyon euroluk satın alma opsiyonuyla anlaşıldı.

1 Şubat 2024'te Cabral'ın kiralık sözleşmesi iptal edildi. Birkaç saat sonra, Sporting onu Super League Greece kulübü Olympiacos'a sezon sonuna kadar kiraladı ve yaklaşık 3 milyon euroluk bir satın alma opsiyonu bildirildi.

Uluslararası Kariyer 28 Mart 2017'de, Cape Verde adına ilk kez 2-0 kazandıkları Lüksemburg'a karşı oynanan hazırlık maçında forma giydi. Ancak, Ekim 2018'de Portekiz vatandaşlığı için başvuruda bulunduğunu ve Portekiz milli takımını temsil etmeyi amaçladığını açıkladı. 23 Mart 2022'de, beş yıl sonra ilk golünü attı ve Orléans, Fransa'da oynanan ve Guadeloupe'u 2-0 mağlup ettikleri hazırlık maçında gol attı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2134445/jovane-cabral-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.