Mbwana Samatta kimdir?

Süper Lig Yunanistan kulübü PAOK'ta forvet olarak oynayan ve Tanzanya milli takımının kaptanlığını yapan Tanzanyalı profesyonel bir futbolcu Mbwana Samatta kimdir?
Barış Yılmaz
|
20 Nisan 2024, Cumartesi - 14:19
Mbwana Samatta kimdir?

Mbwana Ally Samatta, 23 Aralık 1992 doğumlu Tanzanyalı bir profesyonel futbolcudur ve Super League Yunanistan kulübü PAOK'ta forvet olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda Tanzanya millî takımının da kaptanıdır.

Kariyerine 2008 yılında Tanzanya kulübü African Lyon'un genç takımında başlayan Samatta, 2010 yılında Simba Sports Club'a profesyonel olarak geçti.

Kulüp kariyeri TP Mazembe ile 2015 CAF Şampiyonlar Ligi finaline kadar uzanan süreçte Samatta, yedi gol atarak turnuvanın en golcü oyuncusu oldu. Grup aşamasında Moghreb Tétouan'a karşı attığı unutulmaz üçlü hat-trick ile yarı finale yükseldiler.

7 Ocak 2016'da Abuja, Nijerya'daki Uluslararası Konferans Merkezi'nde düzenlenen Glo-CAF Ödülleri'nde Samatta, Doğu Afrika'dan bu ödülü kazanan ilk oyuncu olarak CAF Afrika Yılın Oyuncusu seçildi.

Genk Ocak 2016'da en iyi Afrikalı oyuncu ödülünü kazandıktan sonra, Samatta KRC Genk ile dört buçuk yıllık bir sözleşme imzaladı. 2017'de Avance Media tarafından yapılan bir sıralama anketinde Samatta, Tanzanya'nın en etkili genç oyuncusu seçildi.

2018-19 sezonunda Belçika Pro Ligi'nde attığı 20 golle ligde gol kralı oldu ve Genk, sezonu lig şampiyonu olarak tamamladı. Mayıs 2019'da kampanya boyunca gösterdiği performans nedeniyle Ebony Shoe ödülüne layık görüldü.

Aston Villa 20 Ocak 2020'de Samatta, Premier Lig kulübü Aston Villa ile dört buçuk yıllık bir sözleşme imzaladı. Böylelikle Premier Lig'e transfer olan ve bu ligde gol atan ilk Tanzanyalı oyuncu oldu. Genk'e ödenen transfer ücreti 8.5 milyon sterlin olarak bildirildi.

Fenerbahçe 25 Eylül 2020'de Samatta, Süper Lig kulübü Fenerbahçe'ye başlangıçta sezon sonuna kadar geçerli bir kiralık anlaşma ile katıldı. Anlaşmanın bir parçası olarak, Samatta kiralık sözleşmesinin sonunda Temmuz 2021'de dört yıllık bir sözleşme imzaladı.

1 Eylül 2021'de Samatta, Belçika ekibi Royal Antwerp'e sezonluk kiralık olarak katıldı. 17 Temmuz 2023'te Super League Yunanistan kulübü PAOK, Samatta'nın iki yıllık bir sözleşme imzaladığını duyurdu ve bir yıl daha opsiyonu bulunuyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2134581/mbwana-samatta-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.