Mehmet Şimşek'ten “enflasyon” açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi programlarının çalıştığını ve yatırımcıların kafasındaki soru işaretlerinin kalktığını belirterek bir taraftan mali disiplini sağladıklarını diğer taraftan dış açığı azaltıp yapısal reformlarla ekonomi güçlendirdiklerini söyledi. Şimsek, "enflasyon düşecek" mesajı verdi.
Ersin Küçükbarak
|
23 Nisan 2024, Salı - 11:22
Mehmet Şimşek'ten “enflasyon” açıklaması


Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD'de temaslarda bulunuyor.

Türkiye’nin ekonomideki yeni rotasını, hedeflerini ve programın çıktılarını muhataplarına aktaran Şimşek,  ABD'de, TRT Haber'e açıklamalar yaptı.

Türkiye’deki bankaların küresel, finansal imkanlarının artırılmasının önemine işaret eden Şimşek, bunları kalıcı hale getirecek yapısal reformların  da büyük önem taşıdığının altını çizdi.

Şimşek, Türkiye'nin dış dengesi ve bütçesinin iyileştiğini ifade etti.

Yıllık bazda enflasyonun haziran ayından itibaren hızla düştüğünün görüleceğini belirten Şimşek, bunun program paralelinde elde edilecek bir sonuç olduğunu dile getirdi.

Bakan Şimşek, enflasyonu düşürürken diğer  taraftan mali disiplini tesis  edip  dış açığı da düşürdüklerini vurguladı.

Yapısal reformlarla Türkiye'nin bünyesini güçlendirdiklerini kaydeden  Şimşek,  dış şoklara karşı kırılganlığını da azalttıklarını anlattı.

"Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ilgisi çok yoğun"

Şimşek, bunların yanı sıra yabancı yatırımcının Türkiye'ye bakış açısının giderek değiştiğine şu sözlerle dikkati çekti:






http://www.ankaramasasi.com/haber/2135044/mehmet-simsekten-enflasyon-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.