Yaylada ölü bulunan Betül Kurt’un 1 arkadaşı tutuklandı

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde, yaylada bir evin önünde cansız bedeni bulunan Betül Kurt'un (27) ölümüyle ilgili olarak 3 arkadaşı gözaltına alınrıken 2’si adli kontrolle serbest bırakıldı bir kadın tutuklandı.
DHA
|
24 Nisan 2024, Çarşamba - 10:27
Yaylada ölü bulunan Betül Kurt’un 1 arkadaşı tutuklandı


Olay, geçen pazar günü Sapanca ilçesi Soğucak Yaylası'nda yaşandı.

Kaldirik otu toplamak için yaylaya  giden Erhan Sofuoğlu (48), bir evin önünde bir kadının hareketsiz yattığını görünce 112 Acil Yardım Merkezi’ni aradı.

İhbar üzerine sağlık ve jandarma ekipleri olay yerine gönderildi. Sağlık ekipleri kadının hayatını kaybettiğini belirledi. Jandarma ise ölü bulunan kadının Betül Kurt olduğu tespit etti.

Kesici ya da delici alet izine rastlanmayan genç kızın cansız bedeni Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Korucuk Ön Otopsi Merkezi'ne gönderildi.


 Yapılan incelemelerde de Betül Kurt'un ölümüne ilişkin açık bir sonuca ulaşılamadı. Otopsi merkezinde alınan numuneler İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’nda incelenecek. 


Betül Kurt’un cenazesi ise, dün Sakarya’nın Serdivan ilçesinde defnedildi.

Jandarma yanındaki 3 arkadaşını tespit etti

Sapanca Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Sakarya İl ve Sapanca İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Betül Kurt'un yaylaya M.D., Y.K. ve D.B. isimli 3 arkadaşıyla birlikte gittiğini belirledi. 

D.B. isimli kadın ile M.D. ve Y.K. dün gözaltına alan jandarma  sorguları sonrası adliyeye sevk etti.

‘Yanımızdan ayrılıp gitti’ savunması

Şüphelilerin jandarmadaki ifadelerinde, yaylada hep birlikte uyuşturucu kullandıklarını, ardından aralarında çıkan tartışma sebebiyle Betül Kurt'un yanlarından ayrıldığını  söyledi.

 Ölüm olayıyla alakaları olmadığını öne süren 3 isim, arkadaşlarının öldüğünü sonradan duyduklarını belirtti. Betül Kurt ile gözaltına alınan 3 arkadaşının uyuşturucu kullanmak suçundan kayıtları bulunduğu anlaşıldı.

Adliyeye sevk edilen 3kişiden M.D. (42) ve Y.K. (48)mahkeme tarafından  adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, D.B (31) tutuklandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2135173/yaylada-olu-bulunan-betul-kurtun-1-arkadasi-tutuklandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.