Gönen’de arazide bulunan kemiklerin Korhan Berzeg’e ait olup olmadığı belirlemek için İngiltere’deki kızından DNA örneği alınacak

BALIKESİR’in Gönen ilçesinde tatil için geldiği yazlık evinden, 'Tina' isimli köpeğiyle ayrıldıktan sonra 313 gündür haber alınamayan Korhan Berzeg dosyasında şok gelişme yaşandı. Dün evinin 4 kilometre uzağındaki dere kenarında kimlik ve kredi kartları bulunan Korhan Berzeg’e (84) ait olduğu düşünülen kemik parçası bulundu. Kemiğin Berzeg’e ait olup olmadığını belirlenmesi için DNA analizi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Bulgular İngiltere’de yaşayan kızından alınacak DNA örneği ile karşılaştırılacak.
Ersin Küçükbarak
|
24 Nisan 2024, Çarşamba - 15:57
Gönen’de arazide bulunan kemiklerin  Korhan Berzeg’e ait olup olmadığı belirlemek için İngiltere’deki kızından DNA örneği alınacak

ABD'de bulunan Dünya Bankası'nda bir dönem 'Asya Direktörü' olarak çalıştıktan sonra emekli olup, İstanbul Büyükada'daki evinde yaşamaya başlayan Korhan Berzeg, geçen yıl Mayıs ayında İngiliz eşi Angela Berzeg ile Balıkesir'in Gönen ilçesi kırsal Armutlu Mahallesi'ndeki yazlık evine geldi.

Avinden, 17 Haziran'da, doberman cinsi eğitimli köpeği 'Tina' ile yürüyüş yapmak için çıkan Berzeg’ten bir daha haber alınamadı.

Bölgede, AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Ankara Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ile gönüllü arama ve kurtarma ekipleri, iz takip ve kadavra köpekleriyle aylarca arama çalışması yaptı.

Aramalarda hiçbir ize rastlanmadı.

Adeta sırra kadem basan Berzeg'in birlikte yürüyüşe götürdüğü köpeği Tina, kaybolduktan 74 gün sonra, 29 Ağustos sabahı, Armutlu Mahallesi'ndeki evine geri döndü.

Bunun üzerine Tina da aramalara dahil edildi. 74 gün boyunca alıkonulduğu düşünülen yere gitmesi için GPS takılıp, aç bırakılan 'Tina', katkı sağlayamadı.

Arama çalışmaları Korhan Berzeg kaybolduktan 130 gün sonra, 24 Ekim'de sonlandırıldı.

Kimlik ve kredi kartı bulundu

Berzeg’in kayboluşundan 312 gün sonra, dün saat 13.30 sıralarında sürpriz bir gelişme oldu.

Gelgeç Mahallesi Muhtarı Ahmet Gülay, mahalleye gelen su ile ilgili inceleme yaptığı sırada Korhan Berzeg'in Armutlu Mahallesi'nde bulunan evinin 4 kilometre uzağındaki ormanda dere kenarında Berzeg'e ait kimlik ve kredi kartı, kıyafet ile insana ait olduğu değerlendirilen kemik parçaları bulduğunu  haber verdi.

‘Kafatası yoktu’

Muhtar Ahmet Gülay şunları söyledi:

Cumhuriyet Savcısı ile jandarma ekipleri olay yerinde incelemelerde bulundu.

İngiltere’deki kızı Türkiye’ye geliyor

Bölgede bulunan kemik parçası DNA analizi için Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderilecek. Kemiklerin Korhan Berzeg’e ait olup olmadığının belirlenmesi için  kızı Nisa Berzeg de DNA örneği verecek. Nisa Berzeg’in  bu amaçla, İngiltere’den Türkiye’ye geleceği öğrenildi.

Pantolonun alt kısmı parçalanmış

Edinilen bilgilere göre, Berzeg’in, köpeği ile birlikte yürüyüş yaptığı yolun üst kısmındaki dere kenarında bulunan pantolonun üst kısmının bütün halde olmasına rağmen paça kısımları parçalanmış.

Bu yüzden, Berzeg’in hayvan saldırısına uğradığı ve cesedin hayvanlar tarafından parçalanarak dere kenarına getirilmiş olma ihtimali üzerinde duruluyor.

Korhan Berzeg’e ait eşyaların daha önce defalarca aranan bölgenin üst kısmında, patika yolda bulunması ise Alzheimer hastası olan Berzeg’in yolunu kaybetmiş olma ihtimalini güçlendiriyor.

Yetkililer, kemik ve kıyafetlerin bulunduğu patika yola Berzeg’in inmesinin mümkün olmadığına işaret ediyor.

‘Tina’nın eve dönüşü farklı ihtimalleri gündeme getiriyor

Ancak, Korhan Berzeg’in 74 gün sonra eve dönen köpeği ‘Tina’nın, döndüğü sırada bakımlı olması, üzerinde arazide kaldığına dair kir, toprak ve çamur gibi izlerin bulunmaması ve patilerinin temiz olması sebebiyle  farklı ihtimaller de göz önüne alınıyor.

Bırakıldığı ya da kaçtığı değerlendirilen ‘Tina'nın  dışkı ve kan örnekleri dönüşünde incelenmiş ve doğada kalmadığı yönünde bulgulara ulaşılmıştı.

Yetkililer, dere kenarında bulunan kemik parçalarının Korhan Berzeg’e ait olduüunun belirlenmesi durumunda, kaybolma ihtimali dışındaki seçenekler de dikkate alınarak soruşturmanın yürütüleceğini kaydetti.

2,5 kilometrelik alanda arama çalışması başlatıldı

Korhan Berzeg’in Armutlu Mahallesi’ndeki evinin çevresindeki 2,5 kilometrelik alanda bu sabah 4 jandarma, 1 komando ve 1 köpekli arama timinin katılımıyla arama çalışması başlatıldı. Aramalarda kadavra köpeği ile iz sürülüyor.




http://www.ankaramasasi.com/haber/2135228/gonende-arazide-bulunan-kemiklerin-korhan-berzege-ait-olup-olmadigi-belirlemek-icin-ingilteredeki-kizindan-dna-ornegi-alinacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.