MSB'den dikkat çeken açıklama

Milli Savunma Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’in Ankara ziyaretini değerlendirdi. PKK'nın Irak tarafından yasaklı örgüt ilan edilmesi kararından memnuniyet duyulduğu belirtilirken Almanya ile ortak çalışmaların olumlu sonuçlar doğuracağının altı çizildi. "Eurofighter konusunun iyi bir başlangıç olabilir" denildi.
Onur Çetinkaya
|
25 Nisan 2024, Perşembe - 12:13
MSB'den dikkat çeken açıklama

Milli Savunma Bakanlığı, haftalık basın bilgilendirme toplantısında  Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, gündeme dair bilgiler paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 yıl sonra Irak'a yaptığı ziyaret ve 26 anlaşmaya değinen MSB, atılacak adımların iki ülke adına da kazanç sağlayacağını belirtti.

PKK'nın Irak tarafından yasaklı örgüt ilan edilmesi kararından memnuniyet duyulduğu belirtildi. Sınır güvenliğinin altı çizilirken Iraklı yetkililerden güvenlik hususunda destek bekledikleri ifade edildi. 

Erdoğan ile Steinmeir'in ortak basın toplantısında Türkiye- Almanya ilişkilerin güvenlik konusundan kısıtlamaların olmayacağı vurgulanmıştı. 

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier’in Ankara ziyaretin sonrası MSB tarafından yapılan açıklamada Eurofighter detayı dikkat çekti.

Yapılan açıklamada, "Eurofighter konusunun iyi bir başlangıç olacağını düşünüyoruz ve Almanya tarafından olumlu bir yaklaşım bekliyoruz. "ifadelerine yer verildi.

Diğer yandan Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil son 1 haftada 54 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2135378/msbden-dikkat-ceken-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.