Korhan Berzeg Kimdir?

Korhan Berzeg Kimdir? Bulundu mu? Korhan Berzeg olayı ne?
Suat Mutlu
|
28 Nisan 2024, Pazar - 14:16
Korhan Berzeg Kimdir?

Ünlü ekonomist Korhan Berzeg, 1940 yılında Balıkesir’de doğmuştur. Kendisi Yahudi kökenli olup, dini mezhebine dair bilgi bulunmamaktadır. Berzeg baba tarafından Çerkes kökenlidir.

Korhan Berzeg, bir dönem İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Ekonomi bölümünde profesörlük yapmıştır ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de hocası olarak bilinmektedir.

Daha sonra Amerika Birleşik Devletleri'ne giderek Dünya Bankası’nda çalışmış ve 12 yıl önce emekli olmuştur. Emekli olduktan sonra İstanbul’un Büyükada ilçesine yerleşen Berzeg, son yıllarda eşiyle birlikte Balıkesir’in Gönen ilçesindeki yazlık evinde yaşamını sürdürmektedir.

Korhan Berzeg olayı ne?

Korhan Berzeg, geçtiğimiz yaz Balıkesir’in Gönen ilçesindeki yazlık evinden köpeği Tina ile birlikte yürüyüşe çıktı ve geri dönmedi. Kaybolduktan 74 gün sonra köpeği Tina temiz ve bakımlı bir şekilde evine geri döndü, ancak Berzeg'den hala haber alınamadı.

Yapılan araştırmalar sonucunda Tina'nın doğada kalmadığı tespit edildi ve Berzeg'in arama çalışmaları başlatıldı. Ancak 130 gün süren arama çalışmaları ardından bulunan kemikler  Berzeg'e ait olduğu doğrulandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2135379/korhan-berzeg-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.