Uzmanlardan faiz kararı yorumu

Uzmanlar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit bırakma kararını değerlendirdi. Analistler, enflasyon tahminlerindeki belirsizlikler ve ekonomik göstergelerin politika yönelimini belirleyeceğini öne sürdü. Önümüzdeki dönemde faiz indirimlerine ilişkin beklentilerin 2025'in ilk çeyreğine kadar ertelenebileceği öngörülüyor.
Afife Kaya
|
25 Nisan 2024, Perşembe - 17:47
Uzmanlardan faiz kararı yorumu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını değiştirmeyerek yüzde 50’de tuttu.

Anadolu Ajansı Finans analisti ve ekonomist Haluk Bürümcekçi, enflasyon raporundaki öngörülerle, Piyasa Katılımcıları Anketi’ndeki enflasyon tahminlerinin birbirinden uzak olduğunu belirtti. Bürümcekçi, gelecek dönem enflasyon beklentilerinin seyrinin önemli olduğunu vurgulayarak, politika faizinde önümüzdeki aylarda bir artış beklemediklerini, uzun süre yüzde 50 seviyesinde korunacağını ifade etti.

In Touch Capital Markets Kıdemli FX Analisti Piotr Matys, TCMB’nin faiz kararının geniş çapta beklenildiğini ve sıkı para politikasını sürdürme kararlılığını yinelediğini belirtti. Matys, para politikası gevşeme sürecinin 2024’ün sonunda başlayabileceğini ancak daha doğru bir başlangıcın 2025'e denk gelebileceğini dile getirdi.

Societe Generale Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu, Afrika Stratejisti Marek Drimal, TCMB’nin politika faizini sabit bıraktığını ve "şahin" duruşunu teyit ettiğini belirtti. Drimal, TCMB'nin politika faizini yıl sonuna kadar yüzde 50'de sabit bırakabileceğini ya da 2025'in ilk çeyreğinde 500 baz puanlık bir indirim olabileceğini söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2135428/uzmanlardan-faiz-karari-yorumu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.