Erdoğan'ın Biden ile görüşmesi ertelendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Joe Biden ile yapması planlanan Washington ziyareti beklenenden önce ertelendi. Mayıs ayı içinde gerçekleşmesi planlanan ziyaretin iptal edilmesi, iki lider arasındaki görüşmenin gündemindeki belirsizlikleri artırdı.
Afife Kaya
|
26 Nisan 2024, Cuma - 18:24
Erdoğan'ın Biden ile görüşmesi ertelendi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile yapacağı beklenen görüşme, resmi kaynaklar tarafından ertelendiği açıklandı. Mayıs ayı içerisinde gerçekleşmesi planlanan ziyaret, son dakika değişikliğiyle rafa kaldırıldı.

Erdoğan'ın Washington ziyareti, 9 Mayıs tarihinde gerçekleşmesi öngörülen bir görüşmeyle damga vuracaktı. Türk liderin, ABD Başkanı Biden ile Beyaz Saray'da bir araya gelmesi bekleniyordu. Ancak, Reuters'ın bir Türk yetkiliden aldığı bilgiye dayanarak verdiği habere göre, Erdoğan'ın ziyareti ertelendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden arasındaki bu beklenen ziyaretin iptal edilmesi, iki lider arasındaki ilişkilerin seyrine dair spekülasyonlara neden oldu. İki lider, son olarak temmuz ayında Litvanya'da düzenlenen NATO zirvesinde bir araya gelmişlerdi.

Öte yandan, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, dün yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok" dedi. Bu açıklama, Erdoğan-Biden görüşmesinin zaten kesinleşmediğine işaret etti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta ABD'ye yapması beklenen ziyaretin programlar uyuşmadığı için ertelendiğini, Türkiye- ABD arasında üst düzey diyaloğun devam edeceğini açıkladı.

Keçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Mayıs günü ABD'ye yapması planlanan ziyaretin programların uyuşmaması sebebiyle, her iki taraf için uygun olacak ileri bir tarihe ertelendiğini bildirdi. Keçeli, Türkiye ve ABD arasında üst düzey diyaloğa devam edileceğini açıkladı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2135568/erdoganin-biden-ile-gorusmesi-ertelendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.