Fransa ve Almanya yeni nesil savaş tankı için anlaştı

Fransa ve Almanya Savunma Bakanları Sebastien Lecornu ve Boris Pistorius, yeni nesil bir savaş tankını ortaklaşa geliştirme planında anlaştıklarını açıkladı.
Ersin Küçükbarak
|
27 Nisan 2024, Cumartesi - 11:16
Fransa ve Almanya yeni nesil savaş tankı için anlaştı

Tanklar kara savaşlarında belirleyici rol oynuyor.

Ancak gelişen teknolojiler savunma bu devasa savaş makinelerini bile sahada zor durumda bırakabiliyor.

Bu yüzden tankların hem vurucu gücünü hem de savunmasını güçlendirecek yeni teknolojilere gereksinim duyuluyor.

Nitekim, Fransa ve Almanya, bunun için düğmeye bastı.

Modern savaşta 'oyunun kurallarını değiştirecek' mottosuyla yapay zeka ve lazer teknolojisiyle donatılmış yeni nesil bir savaş tankını ortaklaşa geliştirmek için anlaşmaya vardı.

Anlaşmayı duyuran Fransa ve Almanya Savunma Bakanları Sebastien Lecornu ve Boris Pistorius Paris’te yeni planı açıkladı.

Plana göre, yeni muharebe tankı Ana Kara Muharebe Sistemi (MGCS) olarak adlandırılacak. Yeni tankın endüstriyel üretimi de iki ülke arasında yarı yarıya paylaşılacak.

MGCS tankları, insanlı ve insansız araçları buluşturan bir sistemden oluşacak. MGCS tanklarını korumak için insansız hava araçlarının yanı sıra yapay zeka ve lazer teknolojisinden de yararlanılacak.

Anlaşmanın, iki ülkenin, Rusya savaşında Ukrayna'yı nasıl destekleyecekleri tartışmalarının yapıldığı döneme rastlaması da dikkat çekti.

Fransa ve Almanya Savunma Bakanları Sebastien Lecornu ve Boris Pistorius ortak basın açıklasında, mart ayında Berlin'de tıkanan projenin önünü açmayı başardıklarını bildirdi.

Pistorius, “Bugünkü imza gerçek bir dönüm noktasıdır” derken Lecornu da “Bu geleceğin tankı değil, tankın geleceği” değerlendirmesinde bulundu.

Pistorius, hedeflerini yıl sonuna kadar sözleşmeleri imzalamak olarak açıkladı.

İtalya gibi ülkelerin de projeye katılmaya istekli olduğunu aktaran Pistorius, yeni ortaklara açık olduklarını ifade etti.

Almanya ve Fransa, 2017 yılında 2040’tan itibaren Fransız Leclerc ve Alman Leopard tanklarının halefi olacak yeni nesil muharebe tankını ortaklaşa geliştirme konusunda anlaşmaya varmış, ancak plan Fransız ve Alman sanayi şirketleri arasındaki rekabetten dolayı ertelenmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2135658/fransa-ve-almanya-yeni-nesil-savas-tanki-icin-anlasti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.