Valentino Fattore kimdir?

Yunanistan Süper Ligi takımı Aris Thessaloniki'de sağ bek olarak oynayan profesyonel futbolcu Valentino Fattore kimdir?
Barış Yılmaz
|
28 Nisan 2024, Pazar - 12:37
Valentino Fattore kimdir?

Valentino Fattore Scotta, 10 Ağustos 2001 doğumlu profesyonel bir futbolcudur ve Yunan Süper Lig kulübü Aris Thessaloniki'de sağ bek olarak görev yapmaktadır. Buenos Aires'te doğan Fattore, genç yaşta İspanya'ya taşınmış ve sekiz yaşında Sevilla FC'nin altyapısına katılmıştır. Gençlik yıllarını İspanya'da geçiren Fattore, İspanya'nın genç milli takımında da forma giymektedir.

Kulüp Kariyeri

Sevilla FC Yılları: Sevilla'ya katıldıktan sonra Fattore, 16 Eylül 2018'de 17 yaşında, Tercera División'da C takımıyla profesyonel kariyerine başlamıştır. İlk rezerv takım maçına ise 21 Nisan 2019'da çıkmış ve 2020-21 sezonu öncesinde B takımına yükselmiştir. 2021 yılında La Liga'da ilk maçına çıkan Fattore, FC Barcelona karşısında forma giymiştir.

Uluslararası Kariyer: Fattore, Arjantin'de doğmuş olmasına rağmen İspanya'da yetişmiş ve İspanya'nın genç milli takımında forma giymiştir. İtalyan kökenli bir aileye mensup olan Fattore'nin İtalyan, Arjantinli ve İspanyol vatandaşlıkları bulunmaktadır. İspanya'nın U19 takımında da forma giymiştir.

Kişisel Hayat: Fattore'nin dedesi Héctor Scotta da bir futbolcudur ve 1970'lerde Sevilla forması giymiştir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2135783/valentino-fattore-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.