Türk tatilciye "Milliyet farkı" şoku

İngiliz web sitesi üzerinden rezervasyon yapan müşterinin Türk olduğunu fark eden otel yönetimi, Türk tatilciden 120 euro "milliyet farkı ücreti" tahsil ücreti istedi.
Onur Çetinkaya
|
28 Nisan 2024, Pazar - 14:35
Türk tatilciye "Milliyet farkı" şoku

Antalya'da tatil yapmak isteyen vatandaş daha ucuz olduğu için İngiliz web sitesi üzerinden rezervasyon yaptı.

Rezervasyon yaptıran ve bir süre sonra tatil için otele giriş yapan genç adam otelde kesilen faturayla hayatının şokunu yaşadı.

 İngiliz turizm web sitesinden rezervasyon yapan kişinin Türk olduğunu fark eden  otel yönetimi Türk vatandaşına 120 euro 'Milliyet Farkı' ücreti kesti.

120 euro karşılığında 4.178 TL’yi ödeyen Türk tatilci "Milliyet farkı karşılığı tahsil edildi" açıklaması ile kendisine verilen faturayı sosyal medya hesabından paylaştı.


Bakanlıktan açıklama 

Antalya'daki bir otele rezervasyonunu bir İngiliz internet sitesi üzerinden yapan Türk vatandaşı, 120 euro "Milliyet Farkı" ücreti ödemek zorunda kalmıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı otelden savunma isterken, denetimin ardından gerekli cezai işlemin uygulanacağını açıkladı.

Otelden özür mesajı 

Konuya dair bir açıklama yayınlayan otel, ‘milliyet farklı' ifadesi nedeniyle özür diledi.

Otel açıklamasında "Amacını aşan bu ifadenin dikkatsizlik nedeniyle ve hassasiyetler öngörülemeden kullanılması hepimizi üzmüştür" ifadesine yer verildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2135802/turk-tatilciye-milliyet-farki-soku
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.