André Villas-Boas kimdir?

Portekizli eski profesyonel futbol menajeri ve Portekiz spor kulübü FC Porto'nun şu anki başkanı olan André Villas-Boas kimdir?
Canan Salman
|
28 Nisan 2024, Pazar - 14:23
André Villas-Boas kimdir?

Portekizli eski futbol menajeri ve FC Porto'nun mevcut başkanı Luís André de Pina Cabral e Villas-Boas, futbol kariyerinde önemli başarılar elde etmiş bir isimdir. Genç yaşta başladığı futbol yöneticiliği kariyerinde birçok üst düzey kulübü çalıştırmış ve önemli başarılar kazanmıştır.

Luís André de Pina Cabral e Villas-Boas, 17 Ekim 1977'de Porto, Portekiz'de doğdu. Futbol kariyerine genç yaşta başlayan Villas-Boas, birçok üst düzey kulüpte teknik direktörlük yaparak adını duyurdu.

Villas-Boas'ın kariyerindeki ilk büyük başarı, FC Porto ile yaşandı. 2010-11 sezonunda, Villas-Boas yönetimindeki Porto, Primeira Liga'da yenilgisiz bir sezon geçirerek dört kupa kazandı. Bu başarı, Villas-Boas'ı Avrupa şampiyonu yapan en genç teknik direktörlerden biri yaptı.

Daha sonra Villas-Boas, Tottenham Hotspur ve Zenit Saint Petersburg gibi önemli kulüplerde görev aldı. Tottenham'da Premier Lig'de başarılı bir sezon geçiren Villas-Boas, takımını o dönem için rekor olan 72 puanla üst sıralara taşıdı. Zenit'te de benzer şekilde başarılı bir dönem geçiren Villas-Boas, Rusya Premier Ligi'nde şampiyonluk yaşadı.

Son olarak, Olympique de Marseille'ı çalıştıran Villas-Boas, Fransız Ligue 1'de takımını üst sıralara taşıyarak önemli bir başarı elde etti. Marseille'ın 2019-20 sezonunda ligi ikinci sırada bitirmesi, Villas-Boas'ın yönetimindeki etkileyici performansın bir göstergesidir.

Futbol kariyerinin yanı sıra, Villas-Boas aynı zamanda motorsporlarına da ilgi göstermiştir. 2018 Dakar Rallisi'nde yer alan Villas-Boas, motorsporları alanında da yeteneklerini sergilemiştir.

Luís André de Pina Cabral e Villas-Boas, hem futbol hem de motorsporları alanında başarılı bir kariyer geçirmiş önemli bir sporcu ve yöneticidir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2135811/andr-villas-boas-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.