Edanur'un öldüğü parkta savcı bilirkişilerle inceleme yaptı

Küçükçekmece Menekşe Sahil Parkı'nda İstanbul Büyükşehir belediyesi (İBB) ekiplerince yapılan kazı çalışmasında oluşan su birikintisine düşen 5 yaşındaki Edanur Gezer’in hayatını kaybetmesi sonrası savcı bölgeye giderek bilirkişilerle birlikte inceleme yaptı.
DHA
|
29 Nisan 2024, Pazartesi - 14:12
Edanur'un öldüğü parkta savcı bilirkişilerle inceleme yaptı

İstanbul’un göbeğinde parkta korkunç bir olay yaşandı.

Fatih Mahallesi'ndeki Menekşe Sahil Parkı'na 26 Nisan’da ailesiyle piknik yapmaya gelen 5 yaşındaki Edanur Gezer,  İBB ekiplerinin kazı çalışmasında oluşan su birikintisine düştü.

Edanur, boğularak hayatını kaybetti.

Parkta önlem alındı

Çukurun olduğu yerin etrafına olaydan sonra güvenlik şeritleri ve bariyerler çekildi. Bu alandan geçişler de yasaklandı.

 Edanur'a mezar olan park bugün havadan görüntülendi. Çukurun başında  güvenlik görevlilerinin beklediği gözlendi.

Olayla ilgili soruşturma ise sürüyor.

Savcı, bilirkişilerle birlikte inceleme yaptı

Cumhuriyet savcısı saat 11.00 sıralarında, iş güvenliği uzmanının da aralarında bulunduğu üç bilirkişi ile birlikte parkta inceleme yaptı.

İncelemede Edanur'un düştüğü çukurun derinliği 1 metre 35 santim olarak ölçüldü.

Edanur'un yakınları ile piknik yaptığı bölge ile çukurun arasındaki uzaklık da hesaplandı.  Bölgenin neden göle dönüştüğü ve çukurun neden suyla dolduğu da araştırıldı. Bilirkişi tarafından hazırlanacak rapor soruşturma dosyasına eklenecek.

Bu arada, parkta çukur açtığı belirtilen iş makinesinin operatörünün de soruşturma kapsamında ifadesinin alındığı öğrenildi.

Edanur Gezer'in cenazesi bugün toprağa verilecek

Edanur Gezer’in cenazesi, Adli Tıp Kurumu morguna götürülmüştü. Babasının  cezaevinde olması, annesinin de kimliği bulunmaması sebebiyle küçük kızın cenazesinin babasından alınacak örnekle yapılacak DNA testi sonrası teslim edileceği iddia edilmişti.

Ancak, 2 gün sonra anne Nurcan Gezer ve ailesi cenazeyi teslim almıştı. Cenaze Esenyurt Kıraç Vakfı Cem Kültür Evi'ne götürülmüştü. Edanur Gezer’in cenazesinin bugün toprağa verilmesi bekleniyor.

İBB'den açıklama

Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı yönetimindeki park içerisinde zeminde su sızıntısı belirlenmesi üzerine kazı çalışması başlatıldığını belirten İBB, çalışma yapılan alana yakın bir noktada, mangal yakıp piknik yaptığı tespit edilen ailenin uyarıldığını açıklamıştı.

İBB, parkta ateş yakmanın yasak olduğu hatırlatılan  aileden, pikniği sona erdirmelerinin de istendiğini   bildirmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2135967/edanurun-oldugu-parkta-savci-bilirkisilerle-inceleme-yapti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.