6 ilde 6 suç örgütüne Mahzen-35 operasyonu

Mahzen-35 operasyonları ile 6 ilde 6 ayrı Organize Suç Örgütü çökertildi.
Ersin Küçükbarak
|
30 Nisan 2024, Salı - 09:05
6 ilde 6 suç örgütüne Mahzen-35 operasyonu

Türkiye suçla kararlı mücadelesine devam ediyor.

Halkın huzurunu bozan suç örgütlerine nefes aldırılmıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Antalya, Balıkesir, Gaziantep, Konya, Mersin ve Uşak İl Emniyet Müdürlükleri, KOM Şube Müdürlükleri bu yapıları yakın takibe aldı.

Organize Suç örgütü üyesi şüphelilerin kumar kapsamında borç adı altında para verip yüksek faizle geri istediği, ödemeyenlere silahlı saldırı gerçekleştirdikleri belirlendi.

Tefecilik yapan şüphelilerin yüksek faizle borçlandırdıkları kişilerin işyeri, ev ve araçlarına el koydukları, alan kavgası içinde oldukları diğer suç gruplarının kumar oynattıkları yerlere silahlı saldırı düzenlendikleri anlaşıldı.

Şüphelilerin, Zorla ve tehditle el koymak istedikleri işletmelerde kavga çıkararak, işyeri sahiplerinin üzerinde baskı kurdukları, Eğlence mekanlarında bulunan örgüt üyesi kadınların aracılığıyla kişileri tuzağa düşürdükleri ve şantaj yaparak silah zoruyla bu kişilerden yüksek miktarda para aldıkları, Uyuşturucu madde ve silah ticareti yaparak haksız kazanç sağladıkları da ortaya çıkarıldı.

Organize suç örgütlerinin ev sahibi kiracı anlaşmazlıklarında, zorla kiralanan evleri boşalttırdıkları anlaşıldı.

Polis, kişiler arasında alacak verecek meselelerine de müdahil olan şüphelilerin sözde mahkemeler kurup haksız menfaat elde ettirdiklerini de tespit etti.

Bunların ardından operasyon için düğmeye basıldı.

Operasyonlar sonucu 30 ruhsatsız tabanca, 2 av tüfeği, otomatik silah, uyuşturucu madde ve çok miktarda paraya el konuldu.

Mahzen-35 operasyonunun ayıntılarını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabından duyurdu.

Bakan Yerlikaya, “Suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz” sözleriyle kararlılık mesajı verdi.















http://www.ankaramasasi.com/haber/2136088/6-ilde-6-suc-orgutune-mahzen-35-operasyonu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.