Meteorolojiden 34 il için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden bugün için 34 ile sarı korlu kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. 4 gün boyunca tüm yurtta yağışların etkili olacağı ifade edilirken Ankara'da cuma ve cumartesi günü yine sağanak geçişleri bekleniyor.
Afife Kaya
|
02 Mayıs 2024, Perşembe - 08:01
Meteorolojiden 34 il için sarı kodlu uyarı

Türkiye genelinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarına rağmen, birçok ilde sağanak yağışlar etkisini sürdürmekte ve olumsuz hava koşullarıyla karşı karşıya olan bölgelerde dikkatli olunması gerekiyor.

Nevşehir-Aksaray kara yolu, sel nedeniyle trafiğe kapanırken, birçok ilde yaşanan yağışlar seyahat planlarını etkileyerek vatandaşlara zor anlar yaşatmıştır. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri, önümüzdeki dört gün boyunca yurdun birçok bölgesinde aralıklı yağışların devam edeceği uyarısında bulundu.

Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yağışların özellikle doğu kesimlerde etkili olacağını belirterek, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinden başlayarak Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde yağışların şiddetleneceğini ifade etmiştir. Özellikle doğu bölgelerde yaşanacak yağışların ardından Trakya ve batı bölgelerde cuma ve cumartesi günleri kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Bugün hava koşullarıyla ilgili yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin edilmektedir. Marmara'nın kuzeyi, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Antalya'nın iç kesimlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar yaşanabilir.


http://www.ankaramasasi.com/haber/2136416/meteorolojiden-34-il-icin-sari-kodlu-uyari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.