Derya Alabora kimdir?

Masumiyet filmi ile tanınan tiyatro ve sinema oyuncusu olan Derya Alabora kimdir?
Suat Mutlu
|
02 Mayıs 2024, Perşembe - 11:06
Derya Alabora kimdir?

Derya Alabora, 19 Ağustos 1959'da İstanbul'da doğmuş ve özellikle "Masumiyet" filmi, çeşitli tiyatro gruplarıyla yaptığı çalışmalar ve "Şaşıfelek Çıkmazı" dizisiyle tanınmaktadır.

Alabora, opera sanatçısı Nazım Harupçu ile ilkokul öğretmeni Türkan Harupçu'nun kızı olarak İstanbul'da dünyaya geldi. Teyzesinin soyadı olan "Alabora" soyadını kullanmaktadır.

Tiyatro kariyerine Şişli Lisesi ve Çağlayan Lisesi'nde eğitim alarak başlayan Alabora, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde eğitim gördü ve birçok ünlü isimden dersler aldı. Devlet Tiyatroları'nda çalıştıktan sonra özel tiyatro gruplarında yer aldı ve Tiyatro Grup'u kurdu. Oynadığı oyunlar arasında Jean Genet'nin "Balkon," Özen Yula'nın "Ay Tedirginliği," Bryony Lavery'nin "Donmuş," Naz Erayda'nın "Ya Seni Rüyasında Bir Daha Hiç Görmezse" gibi yapımlar bulunmaktadır.

Sinema kariyerinde ise farklı yönetmenlerle çalışan Alabora, Zeki Demirkubuz'un "Masumiyet" filmindeki performansıyla öne çıkmış ve çeşitli ödüller kazanmıştır. Ayrıca, Türk-Alman ortak yapımı “Die Fremde” (Ayrılık) filmiyle uluslararası alanda da dikkatleri üzerine çekmiştir.

Televizyon kariyerinde de başarılı işlere imza atan Alabora, TRT'de yayınlanan "Şaşıfelek Çıkmazı" dizisindeki performansıyla geniş kitlelere ulaşmıştır. Ayrıca, "Aşk Meydan Savaşı," "Aşk Her Yaşta," ve "Acil Aşk Aranıyor" gibi dizilerde rol almıştır.

Kişisel hayatında 1983'ten beri Uğur Yücel ile evli olan Alabora'nın, Can adında bir oğlu bulunmaktadır. Ayrıca, oyuncu Mustafa Alabora ve oyuncu Memet Ali Alabora'nın da kuzenidir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2136434/derya-alabora-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.