Saba Lobzhanidze kimdir?

Major League Soccer kulübü Atlanta United FC ve Georgia milli takımında oynayan Gürcü profesyonel futbolcu Saba Lobzhanidze kimdir?
Barış Yılmaz
|
02 Mayıs 2024, Perşembe - 15:08
Saba Lobzhanidze kimdir?

Saba Lobjanidze, 18 Aralık 1994 olan Gürcü profesyonel bir futbolcudur. Şu anda Major League Soccer kulübü Atlanta United FC ve Gürcistan milli takımı için forma giymektedir.

Kulüp Kariyeri Tiflis'te doğan Lobzhanidze, 10 yaşında Norchi Dinamoeli takımında futbola başladı. Daha sonra Dinamo Tiflis'e katıldı.

Haziran 2017'de Lobzhanidze, Randers ile üç yıllık bir sözleşme imzaladı. Nisan 2018'de, Randers formasıyla altı maçta altı gol atan Lobjhanidze, Sønderjyske'ye karşı attığı hat-trick ile Gürcü futbolcular arasında Ayın Oyuncusu ödülünü kazandı. Ayrıca, Danimarka Süperligi'nde iki kez haftanın takımına seçildi.

30 Ocak 2020'de Lobzhanidze, Türk kulübü MKE Ankaragücü ile sözleşme imzaladı. İlk maçına 2 Şubat'ta Kasımpaşa'ya karşı oynanan ve 1-1 biten lig maçında çıktı.

Haziran 2021'de, Ankaragücü'nün Süper Lig'den düşmesinin ardından Lobzhanidze, Hatayspor ile üç yıllık bir sözleşme imzaladı.

Türkiye'de meydana gelen yıkıcı bir deprem ve sonrasında Hatayspor'un ligden çekilmesinin ardından Şubat 2023'te sezon sonuna kadar Karagumruk'e kiralık olarak katıldı.

Ağustos 2023'ün başlarında, Lobjanidze MLS kulübü Atlanta United FC'ye üç yıllık bir sözleşmeyle transfer oldu.

Uluslararası Kariyer Lobzhanidze, Gürcistan milli futbol takımı için ilk maçına 23 Ocak 2017'de Özbekistan'a karşı oynanan bir hazırlık maçında çıktı ve takımının iki golünden birini attı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2136465/saba-lobzhanidze-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.